KOŠARKA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA! Određen domaćin "Kupa Radoja Koraća"!
KK Crvena zvezda, Foto: Starsport©

posle godinu dana pauze!

KOŠARKA SE VRAĆA NA VELIKA VRATA! Određen domaćin "Kupa Radoja Koraća"!

Kup Koraća će se u februaru održati po 17. put u Nišu.

Objavljeno:

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednik KSS Predrag Danilović potpisali su ugovor o oganizaciji finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

Kup Koraća će se u februaru održati po 17. put u Nišu.

Sotirovski i Danilović su izrazili zadovoljstvo zbog održavanja nacionalnog takmičenja u Nišu i što se borba za "Žućkovu levicu" vraća u dvoranu "Čair" koja je, kako je rečeno, "sinonim za Kup Radivoj Korać".

- Broj organizovanih završnih turnira u Nišu pokazuje koliko volimo da igramo Kup u ovom velikom gradu u kome su ljudi više nego otvoreni i gde sve učesnike gledaju kao svoje rođene- rekao je Danilović posle potpisivanja ugovora.

Dragana Sotirovski, Predrag Danilović, KSS
foto: KSS

On je istakao da je Niš poznat po filmskom i muzičkom festivalu, ali i po ovom košarkaškom "festivalu". - Očekujem da uživamo u košarci…- rekao je Danilović i pozvao sve na fer i sportsko navijanje. - Košarka se vraća na velika vrata na Čair i ne postoji ništa lepše za jednog gradonačelnika nego kada vidite zadovoljstvo građana, pa i onih iz okruženja i inostranstva koji najavljuju dolazak u Niš- istakla je Dragana Sotirovski.

Ona je pozvala sve Nišlije da budu dobri domaćini, da uživaju u košarci i da se raduju svakom novom nacionalnom kupu koji će narednih godina biti održavan u Nišu.

Košarkaški savez Srbije poklonio je Ustanovi za dnevni boravak dece ometene u razvoju "Mara" sportsku opremu, koju je uručio potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

Hala "Čair" izgrađena je 1974. godine, a prvi nacionalni kup u košarci održan je u Nišu 1975. godine. Ovo takmičenje dobilo je današnje ime koje ponosno nosi 2003. godine, a Niš je i te godine bio domaćin finalnog takmičenja.

Da podsetimo, završni turnir "Kupa Radivoja Koraća" je prošle godine održan u Beogradu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.