OD BORBE ZA OPSTANAK DO BORBE ZA PLEJ-OF: Trener Mornara ističe da nema euforije!
Foto: Starsport©

aba liga

OD BORBE ZA OPSTANAK DO BORBE ZA PLEJ-OF: Trener Mornara ističe da nema euforije!

Ekipa iz Bara je konačno uhvatila pravi ritam

Objavljeno: 13:54h

Košarkaši Mornara, uspeli su posle velike borbe i triler završnice da pobede FMP Železnik u 17. kolu ABA lige sa 82:78, pa sada Barani imaju sedam pobeda uz osam poraza, dok je tim iz Železnika uz 10 pobeda, doživeo i četvrti poraz.

Izabranici Mihaila Pavićevića, koji su jako loše počeli sezonu – nisu stigli do FIBA Lige šampiona, brzo su eliminisani iz FIBA Evrokupa, imali su 0-6 u ABA ligi, sada ponovo mogu da se bore za mesto u plej-ofu regionalnog takmičenja.

Mihailo Pavićević
foto: Profimedia

„Očekivao sam ovakvu utakmicu, jer FMP igra izvanredno. Znali smo da moramo da budemo fokusirani od prvog do poslednjeg minut, ali sam se nadao da neće biti oscilacija i praznog hoda, ali..”, rekao je Mihailo Pavićević pa nastavio:

"Ne pamtim da je moja ekipa dobila utakmicu u kojoj je napravila više grešaka. Imali smo 17 izgubljenih lopti, FMP je imao 22 ofanzivna skoka.. Kada vidim te podatke, još uvek ne mogu da verujem da smo pobedili",

Na pitanje da li Mornar, koji kako sezona odmiče, igra sve bolje i bolje, može da stigne do plej-ofa u ABA ligi, trener Barana je rekao:

“Plej-of je delovao miljama daleko posle izuzetno lošeg starta sezone. Verovali smo u ono što radimo, igramo sve bolje i bolje, ali nema euforije. Idemo korak po korak, u svakom meču ćemo nastojati da budemo konkurentni, nastojaćemo da stignemo do pobede, a naravno da nećemo odustati od doigravanja u elitnom regionalnom društvu, bez borbe do poslednjih atoma snage. Ponavljam još jednom, idemo korak po korak”, zaključio je Mihailo Pavićević.

U narednoj rundi, Mornar igra protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok će FMP na svom parketu ugostiti Megu, koja je u ovoj rundi slavila protiv Partizana.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.