BAŠ SU GA NAGRABUSILI: Zbog vređanja sudija na utakmici protiv Partizana DEBELO kažnjen predsednik Podgoričana!
Foto: Profimedia

ABA LIGA

BAŠ SU GA NAGRABUSILI: Zbog vređanja sudija na utakmici protiv Partizana DEBELO kažnjen predsednik Podgoričana!

Nakon razmatranja kompletne situacije i pošto je u pitanju prvi prekršaj ove vrste, Vidan se odlučio za najblažu novčanu kaznu, s obzirom da je raspon iste od 7.001 do 50.000 evra

Objavljeno:

Zadržao se Partizan na pobedničkom putu i u Podgorici kada je savladao Studentski centar pošto je u neizvesnoj završnici uspeo da okrene rezultat, a poraz je teško pao domaćinu. Toliko da je predsednik podgoričkog sastava Zoran Kojičić vređao i pretio glavnom sudiji utakmice Tomislavu Hordovu zbog čega je novčano kažnjen od strane ABA lige, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Kojičića je Disciplinski sudija Hrvoje Vidan kaznio novčano sa 7.001 evra jer je, kako je zabeleženo, "u svojstvu predsednika kluba pretio i vređao prvog sudiju Tomislava Hordova", što je zavedeno u zvaničnom izveštaju delegata. Pošto je povredio pravilnik Jadranske lige, Kojičić mora da plati pomenutu sumu novca u roku od 21 dana.

Kako se može čuti, Hordov je slučaj prijavio, posle čega je sačinjen zapisnik u kojem stoji da mu je Zoran Kojičić prišao po završetku utakmice i prvo mu blokirao ulazak u tunel, da bi ga zatim vređao i pretio mu tokom hoda do svlačionice. Sudija Vidan je u svom izveštaju konstatovao da je Kojičić "izrazito ponizio i omalovažavao" sudiju Hordova.

Nakon razmatranja kompletne situacije i pošto je u pitanju prvi prekršaj ove vrste, Vidan se odlučio za najblažu novčanu kaznu, s obzirom da je raspon iste od 7.001 do 50.000 evra. Takođe, za ovakvo kršenje pravila postoje i druge sankcije, poput zabrane pristupa dvoranama u periodu od jedne do četiri godine, privremene diskvalifikacije iz takmičenja u istom intervalu, odnosno za tri ili više utakmice, te trajne diskvalifikacije iz takmičenja.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.