TOMAŠEVIĆ O OBRADOVIĆU: Svaki igrač koga dovede treba da uplaćuje Željku 50 odsto svoje plate!
Foto: Starsport©

iskreno o radu sa željkom

TOMAŠEVIĆ O OBRADOVIĆU: Svaki igrač koga dovede treba da uplaćuje Željku 50 odsto svoje plate!

,,Svaki igrač kojeg dovede Željko Obradović u svoj klub treba odmah da ga pita za broj žiro računa i da mu uplaćuje 50 odsto svoje plate jer će toliko napredovati kod njega” - ističe Tomašević

Objavljeno: 13:20h

Dejan Tomašević spada u red najtrofejnijih srpskih košarkaša. Dva puta je bio šampion sveta, tri puta prvak Evrope i ima olimpijsko srebro sa reprezentacijom. Sa tri različita kluba je bio šest puta šampion Jugoslavije. Osvojio je Evroligu i tadašanji ULEB kup. Bio je šampion i osvajač kupa u Španiji i Grčkoj. Bio je MVP Evrolige, dva puta član idelane petorke prestićnog takmičenja, MVP finala ULEB kupa i osvojio još gomilu individualnih priznanja.

U Španiji ga posebno cene gde je sa uspehom nosio dres Baskonije i Valensije. U razgovoru za tamošnje medije se prisetio nekih zanimljivih detalja iz karijere. Mešu prvim transfera iz Crvene zvezde u Partizan.

Željko Obradović
foto: Starsport©

“Uvek sam govorio da je to bio najvažniji transfer u mojoj karijeri. Kada sam prešao iz Crvene zvezde u Partizan bilo je to čudno samo po sebi ali danas je to mnogo teže za igrače. U današnjoj situaciji i sa svime što znam, ne bih to opet uradio”, kaže Dejan Tomašević.

Podseća i da je sa sportom ipak krenuo da se bavi u Partizanu.

“Igrao sam fudbal nekoliko meseci u Partizanu i onda proveo pet godina u Zvezdi za koju mi je navijala cela familija. Verovatno sam jedini koji je igrao fudbal i košarku u Crvenoj zvezdi i Partizanu”.

Prisetio se i leta 2005. godine kada je poslednji put bio član reprezentacije na onom nesrećnom EP koje je organizovano u našoj zemlji.

“Tog leta 2005. sam obećao supruzi da ću da odmorim. Krenuli smo na more u Grčku i u toku putovanja me je pozvao tadašnji selektor Željko Obradović. Još ranije sam mu rekao da ne mogu da se odazovem reprezentaciji i tada mi je rekao da me razume. Ali ovoga puta mi je rekao da sam neophodan njemu i reprezentaciji. Predomislio sam se i okrenuo se nazad. Jednostavno, ne možete da odbijete Željka Obradovića. Svaki igrač kojeg dovede Željko Obradović u svoj klub treba odmah da ga pita za broj žiro računa i da mu uplaćuje 50 odsto svoje plate jer će toliko napredovati kod njega”.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.