JOKIĆEVA PARTIJA U MVP REŽIMU: Srpski centar SRUŠIO Kliperse! Dve asistencije ga delile do novog TRIPL-DABLA!
Foto: Profimedia

nba

JOKIĆEVA PARTIJA U MVP REŽIMU: Srpski centar SRUŠIO Kliperse! Dve asistencije ga delile do novog TRIPL-DABLA!

Nova sjajna partija za centra Denver Nagetsa

Objavljeno: 07:57h

Somborac je postigao 26 poena, imao čak 22 skoka u trijumfu Denvera u Los Anđelesu protiv oslabljenih Klipersa sa 103:100. Naš as u drugom uzastopnom meču imao 20 + poena i skokova što pre njega nijedan igrač franšize iz Kolorada nije uradio

Srpski as Nikola Jokić i ove sezone igra na MVP nivou. Denver je slabiji nego prethodnih godina, pa Somborac ne sme da „sklizne“ sa pijedestala ako Nagetsi žele u plej-of. Tim iz Kolorada pobedio je u Stejpls centru (sada se zove Kripto arena) oslabljene Kliperse sa 103:100. Domaćin cele sezone igra bez prve zvezde Kavaja Lenarda, a povredio se i drugi superstar Pol Džordž, pa je trijumf gostiju očekivan.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Aktuelni MVP najjače lige sveta ima fenomenalnu sezonu. Podigao je lestvicu u odnosu na prethodnu godinu, zaigrao sve bolje u odbrani i u proseku beleži istorijske brojke: 25,9 poena, 13,5 skokova i 7,2 asistencije po utakmici.

Protiv Klipersa je bio znatno bolji kada su u pitanju skokovi. Dominirao je pod oba obruča, imao čak 22 uhvaćene lopte, što mu je rekord karijere, od toga šest ofanzivnih skokova, a malo je falilo da završi meč sa tripl-dabl učinkom. Imao je osam asistencija. Broj poena prosek, njegov nivo – 26, dovoljno da se pobede Kliperse i prekine serija od dva poraza Denvera.

Jokiću je ovo treći put u karijeri da je imao 22 skoka. Pre meča sa Klipersima isti učinak je imao je 23. januara ove godine protiv Finiks Sansa i u plej-ofu protiv Klipersa u maju 2019. Priv put u istoriji franšize iz Kolorada na dve uzastopne utakmice je imao 20+ poena i skokova. Nije Jokića služio baš šut. Pogodio je samo devet puta iz 24 pokušaja iz igre, tri poena je imao 1/3, dok je sa linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv (7/7).

Imao je Denver u drugoj četvrtini i 12 poena viška (49:37), sredinom trećeg perioda igre i +17 (74:57), ali Klipersi se nisu predavali. Na krilima Erika Bledsoa, Brendona Bostona i Ivice Zupca, napravio je tim iz Los Anđelesa seriju od 24:5 i za sedam minuta uspeo da povede pred kraj treće četvrtine. Kada je domaćin poveo sa 91:82 početkom poslednje deonica meča činilo se da nema spasa timu iz Kolorada, ali onda su se Jokiću pridružii Vil Barton i Monte Moris, pa je usledila nova serija Denvera i preokret.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

U finišu smo gledali dramatičan meč. Imao je Denver prednost od 101:97, ali je Terens Men ubacio trojku na 19 sekundi pre kraja, za samo poen prednost gostiju iz Kolorada. Ipak, Jokić je sa linije slobodnih bacanja bio uspešan, nije mu ruka zadrhtala, pa je doneo svom timu 16. pobedu. Nagetsi su opet na 50 odsto uspešnosti, na šestom mestu Zapadne konferencije. Imaju samo pobedu manje od petoplasiranih Klipersa.

Osim najefikasnijeg igrača meča, Nikole Jokića, sa 26 poena, u pobedničkom timu istakli su se Vil Barton sa 17, Dejvon Rid sa 15 i Ostin River i Monte Moris sa po 12 poena. Kod domaćina, Brendon Boston i Erik Bledso su ubacili po 18. Odličan učinak imao je hrvatski centar Ivica Zubac sa 17 poena i 11 skokova, dok je Tarens Men ubacio 11.

Tokom celog meča vodio je Jokić žestoke bitke ispod obruča sa Ivicom Zupcem. Bilo je tu i rvačkih poteza obojice centara, ali sve u granicima fer-pleja.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.