KORONA TERA NBA TIMOVE DA AKTIVIRAJU IGRAČE IZ PENZIJE: Lejkersi po ugledu na Boston našli igrača za naredni meč!
Foto: Profimedia

nba

KORONA TERA NBA TIMOVE DA AKTIVIRAJU IGRAČE IZ PENZIJE: Lejkersi po ugledu na Boston našli igrača za naredni meč!

Neverovatna situacija u najboljoj košarkaškoj ligi na svetu

Objavljeno: 22:43h

Vest o povratku Džoa Džonsona u NBA ligu posle više od tri godine penzije protutnjala je brzinom svetlosti i bila jedna od glavnih košarkaških tema tokom korona krize koja drma Sjedinjene Američke Državae. U danima kada sve više klubova reaguje na tržištu i angažuje igrače pod posebnim uslovima na desetodnevne ugovore još dva poteza na tržištu povukli su i Los Anđeles Lejkersi potpisima Stenlija Džonsona i - Darena Kolisona.

Upravo je Kolisonov slučaj podigao prašinu jer se radi o igraču koji je naprasno odlučio da napusti košarku u 31. godini, uprkos tome što su ga Lejkersi i te 2019. jurili. Kolison je tada odbio velikana iz Los Anđelesa zbog želje da se bavi drugim, životnim stvarima, a danas je potpisao desetodnevni ugovor uz nadu stručnog štaba da će biti sprema za božićni specijal protiv Bruklin Netsa u noći između subote i nedelje. On je trenirao sa Lejkersima u poslednje vreme, a posle detaljne analize odlučeno je da mu se uruči kratkoročni ugovor zajedno sa 25-godišnjim Džonsonom koji ove sezone nema angažman. Od ranije su ugovor dobili Ajzea Tomas i Džemerio Džons.

Lebron Džejms
foto: Profimedia

Razlog zašto je Kolison odlučio da ode u košarkašku penziju pošto je kompletirao takmičarsku 2018/19 sa Indijanom posebno je zanimljiv javnosti. Naime, on je tada javno obelodanio da “kao Jehovin svedok ima misiju da volontira i pomaže drugima“, te da se zbog toga osećao mnogo bolje nego na parketu. Kolison je pored Lejkersa tada odbio još nekoliko NBA klubova, uprkos tome što je bilo projektovano da dobije ugovor vredan 10.000.000 dolara godišnje. Lejkersi su ga zvali još jednom, u februaru prošle godine, ali i tada nije želeo da se vrati košarci, pa je to učinio sada.

Podsetimo, Lejkersi zbog korone na raspolaganju nemaju Ejverija Bredlija, Malika Monka, Kenta Bazmora, Ostina Riversa, Trevora Arizu, potom ni Entonija Dejvisa zbog povrede medijalnog ligamenta kolena. Dobra vest je da su se Dvajt Hauard i Tejlen Horton Taker vratili treninzima.

Kolison je u NBA ligi odigrao deset vrlo dobrih sezona, a tokom karijere igrao je za Nju Orleans, Indijanu dvaput, te Dalas, LA Kliperse i Sakramento Kingse. Na karijernom je proseku od 12,5 poena, šest asistencija i tri skoka, a poslednju sezonu pre nego što je okačio patike o klin odigrao je svih 76 utakmica kao starter.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.