BILI BERON DOŠAO GLAVE MAKABIJU: Trojkom u finišu meča produžio agoniju "Ponosa Izraela"!
Foto: Profimedia

evroliga

BILI BERON DOŠAO GLAVE MAKABIJU: Trojkom u finišu meča produžio agoniju "Ponosa Izraela"!

Bivši košarkaš Crvene zvezde presudio Makabiju

Objavljeno:

Košarkaši Zenita slavili su protiv Makabija 73:71 (25:10, 16:16, 15:21, 17:24) u neizvesnoj završnici u okviru 17. kola Evrolige.

Prvo poluvremenu proteklo je u znaku domaće ekipe.

Odmah na početku meča Zenit je šutom sa distance počeo šuterski da otvara ovu utakmicu. Ređale su se trojke Zubkova, Karaseva,Lojda i Berona. Na drugoj strani, Makabi je bio nesnađen u realziaciji napada, a i u defanzivi je bio prilično očajan, pa je Zenit uspeo da ostvari seriju od 13:0, koja mu je donela ubedljivo vodstvo posle prvog kvartala.

Bili Beron
foto: EPA/Georgia Panagopoulou

U narednom domaći su održavali prednost, dok su se gosti iz Tel Aviva polako budili, ali nedovoljno da ih sustignu na poluvremenu kada je bilo 41:26 za rusku ekipu.

Po povratku na teren Makabi je otpočeo preokret i preko Rejnoldsa i Vilijamsa najavio dramatičan kraj ove utakmice. Posle trećeg perioda prišla je gostujuća ekipa na devet poena zaostatka.

U četvrtoj četvrtini Zenit je nastavio da posustaje. Vilbekin je proradio na drugoj strani, trojkom otvorivši poslednji period, a pratio ga je Koen, kao i Rejnolds. Makabi je poenima Vilijamsa stigao do vodstva od 71:70, ali je Beron trojkom spasio Zenit.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pojtres sa 14 poena, doke je Beron upisao 12, Kulagin 10.

Kod Makabija Rejnolds je stiga do dabl-dabl učinka sa 24 poena i 11 skokova, Vilijams je postigao 14, a Vilbekin osam.

Ovo je sedmi poraz Makabija zaredom i oni su trenutno 12. sa sedam pobeda i 10 poraza, dok je Zenit četvrti sa skorom 11:6.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.