OKLAHOMA NAPRAVILA NOVU SENZACIJU U NBA: Filadelfija slavila u derbiju noći, Čikago posle Lejkersa dobio i Hjuston!
Foto: Profimedia

bilo je uzbudljivo

OKLAHOMA NAPRAVILA NOVU SENZACIJU U NBA: Filadelfija slavila u derbiju noći, Čikago posle Lejkersa dobio i Hjuston!

Predvodio ih je Šaj Gildžes Aleksander sa 23 poena, 19 je ubacio Džoš Gidi, a Pokuševski se nije proslavio - za nešto više od 21 minuta tek tri poena, pet skokova i dve asistencije

Objavljeno:

Prva zvezda Filadelfije Džoel Embid pružio je jednu od najboljih partija u sezoni i najzaslužniji je za trijumf Fuladelfije u Bostonu - 108:103. Snažni centar postigao je 41 poen za 40 minuta na parketu i tome dodao 10 skokova, pet asistencija, četiri blokade.

Seltiksi nijednom nisu vodili tokom prvog poluvremena, ali nisu ni dozvolili Siksersima da odmaknu na dvocifrenu razliku. Držali su se dosta dobro mada su zbog bezbednosnih protokola usled pandemije na megdan gostima iz Pensilvanije izašli bez sedmorice igrača.

Boston je do prve prednosti došao u uvodnim minutima treće deonice (54:53), da bi istu završio sa pet poena viška (80:75). Držali su Seltiksi prednost mudro sve do 1:43 do kraja (98:96), kada je Dani Grin pogodio trojku za 99:98.

Do kraja meča sve poene za goste ubacio je sjajni Embid (pritom uspisao jednu ukradenu loptu u tom periodu) i gotovo sam kreirao trijumfalnu završnicu Siksersa za prvu pobedu posle tri vezana neuspeha.

Pored njega zapažene uloge u pobedničkom sastavu imali su Set Kari (26 poena, 71% šut iz igre) i Tobajas Heris (25 poena, šut za tri 3/3). U Bostonu najefikasniji bio je Džejlen Braun sa 30 koševa.

U susretu Čikaga i Hjustona sve je bilo gotovo već posle prvog dela meča tokom kog su Bulsi išli na +25 u nekoliko navrata. Sa deset pobeda na kontu Roketsi spadaju među ekipe s najslabijim učinkom i ne čudi što nijednog momenta nisu imali odgovor.

Bulse je predvodio Demar Derozan s 26 poena, dva manje ubacio je Kobi Vajt, a do 19 brojao Lonzo Bol. Crnogorac Nikola Vučević sakupio je 18, uz šest skokova i četiri asistencije. Nije ga htela trojka - 2/8.

U redovima Teksašana istakao se Kristijan Vud sa 23 poena.

Oklahoma našeg Alekseja Pokuševskog napravila je novo iznenađenje i posle Los Anđeles Klipersa tukla još jednu ekipu iz vrha tabele Zapadne konferencije - Memfis (102:99). Bilo je veoma uzbudljivo u ovom meču, pogotovo što je domaćin tokom prvog dela imao čak 16 poena viška. Tanderi su uspeli da se vrate, a onda u završnici bili smireniji.

Predvodio ih je Šaj Gildžes Aleksander sa 23 poena, 19 je ubacio Džoš Gidi, a Pokuševski se nije proslavio - za nešto više od 21 minuta tek tri poena, pet skokova i dve asistencije. Dezmond Bejn brojao je do 25 u poraženom timu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.