AMERIKANCI KOMENTARISALI JOKIĆEVE PARTIJE: Sada je u najboljoj kondiciji u životu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

POHVALA

AMERIKANCI KOMENTARISALI JOKIĆEVE PARTIJE: Sada je u najboljoj kondiciji u životu! (VIDEO)

Srpski košarkaš tokom ove sezone prosečno ubacuje 26,6 poena po meču

Objavljeno: 11:14h

Nikola Jokić bio je glavna tema najnovijeg "Ringer" podkasta.

Voditelj je izneo niz pohvala na račun srpskog centra, za kojeg smatra da trenutno pruža bolje partije nego prošle sezone, kada je bio MVP NBA lige.

Jokić u novoj kampanji prosečno ubacuje 26,6 poena, te beleži 13,6 skokova i 7,5 asistencija.

1 / 4 Foto: Profimedia

- Nikola Jokić je jedan od najtalentovanijih ofanzivnih centara u istoriji. Postiže poene ’iznutra’, koristeći piruete i ’cimanja’ protivnika. Ima neodbranjive šuteve i ubacuje skoro 40 odsto trojki. Ne postoji čovek koji više koristi mozak i kreativnost, ’manipuliše’ kretanje protivničkih defanzivaca. Jokić je bog pasova, a odbrana mu je mnogo bolja nego kada je igrao u Srbiji. Nakon osvajanja MVP titule 2021, Jokić igra najbolju košarku u životu, ali i odbranu - kaže se u "Ringer" podkastu.

Naročito se hvali Jokićeva odbrana.

- Jokić nije izgubio snagu i mnogo bolje brani pik en rol, fluidnije, baš kao što to radi kada polaže. Jokić je dobru igru u napadu preneo i na odbranu. On sada unapred zna šta će protivnik uraditi, ruke mu brže rade. Jokić je oduvek imao vrhunsku koordinaciju, ali sada je u najboljoj kondiciji u životu. On je kombinuje sa iskustvom i znanjem. Sve to ga svrstava u najproduktivnije defanzivce Nagetsa. Jokić ima istu napadačku produktivnost kao što je imao u MVP sezoni, tako da ona izgleda još impresivnije, pošto na terenu nema Mareja i Portera. Jokić Nagetse održava u životu u napadu i u odbrani. Jokić je na putu da stekne ’all-time’ status".

Jokić će na teren ponovo u subotu od 1.30, kada Denver bude gostovao Atlanti.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.