SRAMOTA: Nijedan Srbin se ne nalazi u idealnoj petorci Eurobasketa!

FIBA OPET briljira

SRAMOTA: Nijedan Srbin se ne nalazi u idealnoj petorci Eurobasketa!

Proglašenje najbolje petorke Evropskog prvenstva donelo nam je ogromno razočarenje.
Objavljeno: 21:10h

FIBA je još jednom pokazala svoju "veličinu". U idealnoj petorci Evropskog prvenstva ne nalazi se nijedan Srbin, a prema prikazanim igrama nekih naših igrača možda je bilo mesta i za dvojicu. BEZ DILEME: Gasoj je MVP Eurobasketa! Na poziciji plejmejkera je Serhio Rodrigez, na dvojci Nando de Kolo, na trojci Jonas Mačijulis, na četvorci Jonas Valančijunas i na petici MVP prvenstva, Pau Gasol.

Najviše upada u oči nedostatak Nemanje Bjelice u najboljoj petorci. Njegovu poziciju je zauzeo Litvanac, Jonas Valančijunas koji inače igra centra. Bjelica je tokom prvenstva beležio prosečno 13, 9 poena, imao 6, 6 skokova i 2, 4 asistencije. Pored toga dobio je pohvale od svih eminetnih košarkaških stručnjaka i sigurno bio igrač o kome se najviše pričalo na ovom Evropskom prvenstvu. ŠPANIJA PRVAK EVROPE: Jedva su prošli grupu, a na kraju stigli do trona! (FOTO) (VIDEO) I Miloš Teodosić je sigurno zaslužio da se nađe među pet najboljih igrača na ovom turniru. Srpski plejmeker je tokom ovog šampionata postizao prosečno 11, 8 poena, i imao 2, 7 skokova, odnosno 7, 1 asistenciju, za razliku od Serhija Rodrigeza koji je lošiji u svim parametrima - 10, 6 poena, 2, 4 skokova i 4, 1 asistenciju. Pored svega toga, Teodosić je i dva puta postao najbolji asistent u istoriji Evropskih prvenstva rušeći svoj rekord - 13 pa 14.
Kada se sve ovo sagleda iz objektivnog ugla, jasno je da je odluka FIBA-e sramotna, ali izgleda da je osvojena medalja bila jedan od uslova da se neki igrač nađe u idealnoj petorci. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.