PROBLEMI ZA ZVEZDU: Vajt nije jedini koji propušta meč sa Olimpijakosom, još jedan Amerikanac pod znakom pitanja!?
Foto: Starsport©

evroliga

PROBLEMI ZA ZVEZDU: Vajt nije jedini koji propušta meč sa Olimpijakosom, još jedan Amerikanac pod znakom pitanja!?

Još jedan problem za ekipu Dejana Radonjića

Objavljeno: 18:44h

Košarkaše Crvene zvezde sutra čeka još jedan veliki izazov. U dvoranu Aleksandar Nikolić stiže zahuktali Olimpijakos (19.00). Ekipa Dejana Radonjića u meč 14. kola Evrolige ulazi u dobrom raspoloženju posle pobeda nad Zenitom u elitnom takmičenju i Cibonom u ABA ligi, ali je trener crveno-belih pred sutrašnji duel preneo i loše vesti. Naime, američki košarkaš Ostin Holins ima zdravstvenih problema i njegov nastup je pod znakom pitanja.

"Vajt neće biti u timu. Od meča sa Cibonom Holins nije trenirao, povišena temperatura i malaksalost. Nema koronu, ali ne znamo da li će biti spreman da bude u timu. Ostali momci su tu, nadam se da ćemo imati neku bolju informaciju sutra, ali teško", rekao je Radonjić.

Ostin Holins
foto: Profimedia

Što se tiče samog susreta, crnogorski stručnjak je svestan da je pred njegovim pulenima težak zadatak. Olimpijakos posle 13 rundi ima devet pobeda (četiri poraza) i samo Barselona i Real Madrid imaju bolji učinak (11-2).

"Veliki izazov za nas. igramo protiv jednog od najboljih timova ove sezone u Evroligi, što su i pokazali u dosadašnjem delu takmičenja. Realnost je da su u ovom trenutku u sjajnoj formi i da su utakmicama koje su odigrali pokazali da sa razlogom mogu da očekuju puno toga do kraja i da mogu da se uključe u borbu za vrh Evrolige. Znamo da nas čeka težak meč, ekipa koja je puna kvaliteta i iskustva. Savladali su u poslednjim mečevima na dva gostovanja ekipu Uniksa u Kazanju, ubedljivo Milano u Milano. Moraćemo da budemo na izuzetno visokom nivou da bi mogli da pariramo ekipi Olimpijakosa", istakao je trener Crvene zvezde.

Mišljenje trenera srpskog šampiona deli i Ognjen Dobrić.

"Olimpijakos je odlična ekipa, jedna od najboljih u Evroligi. Igra izuzetno dobro, popunjena je na svim pozicijama. Imaju dosta igrača koji su trenutno u dobroj formi, od kojih preti velika opasnost. Ali opet, mi igramo pred domaćom publikolm, nadam se da ćemo to uspeti da iskoristimo i dođemo do pobede", rekao je Zvezdin košarkaš.

Istakao je Dobrić da su iza Zvezde dve dobre utakmice, ali i da veruje da uz podršku sa tribina mogu do pozitivnog rezultata i u susretu sa Olimpijakosom.

"Sigurno da je mnogo lepše i bolje kada se pobeđuje. Odigrali smo odličnu utakmicu u Sankt Peterburgu, pa potom i pred domaćom publikom protiv Cibone i nadam se da možemo da nastavimo u tom ritmu i protov OIimpijakosa, iako znamo da nas očekuje još jedan izuzetno kvalitetan protivnik. Opet, sve je do nas, imamo prednost domaćeg terena, našu publiku i moramo to da iskoristimo na najbolji mogući način", dodao je Dobrić.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.