JOKIĆEV TRIPL-DABL ZA VEČNU LISTU, ALI NE I POBEDU: Bjelica ZAPAŽEN u pobedi "Ratnika"!
Foto: Profimedia

NBA LIGA

JOKIĆEV TRIPL-DABL ZA VEČNU LISTU, ALI NE I POBEDU: Bjelica ZAPAŽEN u pobedi "Ratnika"!

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu partiju uz trostruki dvocifren učinak ali je to bilo nedovoljno da Denver izbegne porat od Čikaga sa 97:109.

Objavljeno: 07:17h

Trećim tripl-dablom u sezoni Jokić je popravio plasman na večnoj listi strelaca ali je to njemu i timu slaba uteha.

Denver je na gostovanju dobro počeo meč i uspeo da pruži ravnopravan otpor Čikagu sve do završnice meča kada su domaćini u finišu trećeg dela došli do dvocifrene razlike koju su održali do konačne pobede.

Nikola Jokić nije bio uobičajeno precizan ali je uspeo da ostvari treći tripl-dabl u sezoni sa 17 postignutih poena uz 12 uhvaćenih lopti i 15 dodavanja ćime je popravio poziciju na večnoj NBA listi.

Momak iz Sombora je sada na osmom mestu sa ukupno 60 ostvarenih „trostruko-dvostrukih" utakmica i preskočio je Lerija Birda. Ispred njega su Džejms Harden sa 62 i Vilt Čemberlen na poziciji broj šest sa 78 tripl-dablova.

Po broju postignutih poena malo efikasniji od Jokića u timu Denvera bili su Barton i Moris sa ubačenih po 19 poena.

U timu Čikaga Zak Lavin je sa 32 poena bio najefikasniji igrač meča, a sjajnu partiju pružio je i crnogorski reprezentativac Nikola Vučević, koji je meč završio sa 20 poena i deset skokova. Bulsima je ovo četvrta pobeda u nizu i drže se drugog mesta na tabeli Istočne konferencije.

Nemanja Bjelica
foto: Profimedia

U pobedi Golden Stejta nad Orlandom Nemanja Bjelica je upisao deset poena, tome je dodao tri koka i asistenciju. Najefikasiji na meču bio je Stef Kari sa 31 ubačenim poenom, osam asistencija i tri skoka.

Utakmice NBA lige:

Šarlot - Filadelfija 124:127 posle produžetka Detroit - Oklahoma 103:114 Indijana - Vašington 116:110 Majami - Memfis 90:105 Čikago - Denver 109:97 Milvoki - Klivlend 112:104 Minesota - Atlanta 110:121 Finiks - San Antonio 108:104 Golden Stejt - Orlando 126:95 Portland - LA Klipers 90:102

Espreso/RTS


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.