RASTANAK NAKON SAMO MESEC DANA: Uniks se zahvalio Janisu Timi!
Foto: Profimedia

EVROLIGA

RASTANAK NAKON SAMO MESEC DANA: Uniks se zahvalio Janisu Timi!

Brzo je okončana saradnja između reprezentativca Letonije i Uniksa

Objavljeno:

Uniks je 15. novembra potpisao jednomesečni ugovor sa Janisom Timom koji ipak neće biti produžen saopštio je ruski klub.

"Dogovorili smo da ne nastavimo saradnju posle isteka ugovora. Zahvaljujemo se letonskom napadaču na doprinosu u pobedama tima i želimo mu uspeh u budućoj karijeri", kratko je navedeno na sajtu Uniksa koji očigledno nije bio zadovoljan rezultatima jednomesečne "probe" Letonca koji je na tri meča Evrolige imao skroman prosek od po jednog poena i asistencije, te 0,7 skokova.

Janis Tima
foto: Profimedia

Nekada veliki talenat letonske košarke pažnju šire javnosti skrenuo je u dresu VEF Rige, iz koje se u leto 2015. godine preselio u Zenit. Za dve godine uspeo je da izmami ugovor Baskonije s kojom je potpisao trogodišnji ugovor, ali koju je napustio samo posle jedne sezone izabravši ponudu Olimpijakosa. Bila su velika očekivanja od njega u Pireju, ali se Tima pokazao kao veliko razočaranje, pa je prvo poslat na pozajmicu u Himki, s kojim je kasnije potpisao "punopravan" ugovor.

Zablistao je u sezoni 2019-2020, ali se prošle takmičarske godine uklopio u sivilo tima kog su mučili veliki finansijski problemi.

Pošto nije mogao da dobije adekvatan ugovor, Tima je polovinom novembra prihvatio ponudu Uniksa da bar na neko vreme pomogne i tako se evntualno izbori za duži ugovor. Ali, trener Velimir Perasović nije bio zadovoljan njegovim izdanjima, pa je uprava odlučila da se raziđe s njim.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.