DEBI IZ SNOVA ZA DRAGANA MILOSAVLJEVIĆA: Niz poraza Fuenlabrade prekinut trijumfom nad Valensijom!
Foto: Emilija Jovanović

acb liga

DEBI IZ SNOVA ZA DRAGANA MILOSAVLJEVIĆA: Niz poraza Fuenlabrade prekinut trijumfom nad Valensijom!

Sjajno veče za srpskog reprezentativca

Objavljeno: 08:23h

Vratio se srpski košarkaš u ACB ligu i odmah je postalo jasno da mu španska košarka itekako leži

Fuenlabrada je dobila veliko pojačanje. Dragan Milosavljević je stigao i odmah je prekinuta serija poraza. Posle četiri vezana neuspeha, sastav iz okoline Madrida je poenima Obija Emegana u poslednjim trenucima srušio Valensiju u svojoj dvorani i upisali zlata vredan trijumf - 88:87.

Nigerijac je bio ubedljivo najbolji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena. Uzeo je loptu u ruke kada se lomilo i hladan kao špricer pogodio šut sa poludistance na 3,5 sekunde do kraja susreta. Doneo je pola koša prednosti domaćoj ekipi, a Valensija nije imala odgovor.

Dragan Milosavljević
foto: Starsport©

Odličan debi u novom klubu imao je Milosavljević. Vratio se u Španiju posle kratke epizode u Bursi, a u pobedi nad Valensijom ubacio 12 poena, uz tri skoka i dve asistencije. Vrlo dobar bio je i Jovan Novak, koji je susret okončao sa 10 poena, dva skoka i pet završnih dodavanja. Dušan Ristić se izgleda prilično umorio tokom reprezentativne pauze, s obzirom da je imao ozbiljnu ulogu u oba meča Srbije u okviru kvalifikacija za Mundobasket. Tako je večeras proveo svega sedam i po minuta u igri i za to vreme upisao dva poena uz dve uhvaćene lopte.

Emegana je ispratio Kajl Aleksander sa 15 poena, dok je dva manje ubacio Brazilac Leo Mejndl.

U Valensiji su po 14 poena ubacili Bojan Dubljević (8sk) i Hasijel Rivero (5sk), po 13 su dodali Đozep Puerto i Ćabi Lopez Arostegi, dok je 12 ubacio Klemen Prepelič.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.