"MI I DALJE MISLIMO DA SMO NAJBOLJI NA SVETU, A NISMO!" - Pešić o Smailagiću, Kuridži, malim dvoranama...
Foto: Starsport

traži podršku za momke

"MI I DALJE MISLIMO DA SMO NAJBOLJI NA SVETU, A NISMO!" - Pešić o Smailagiću, Kuridži, malim dvoranama...

Selektor je prezadovoljan stavom ekipe

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da ga posle večerašnje pobede protiv Letonije najviše raduju moral i karakter koji je pokazala njegova ekipa i to što su verovali u trijumf do kraja.

- Videli smo utakmicu sa intenzitetom, borbom. Čestitam obema ekipama jer su oba tima pobedila. Jako smo srećni ne samo što smo dobili, nego kako smo dobili, moralom, stavom, borbom. To je za mene veoma važno - rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Dušan Ristić
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Košarkaši Srbije pobedili su večeras u Beogradu selekciju Letonije sa 101:100, u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023.

- Najveći kvalitet koji sam ja video večeras je verovanje da možemo da pobedimo. Mi koji smo igrali košarku, pa smo posle toga treneri, znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja ima svoj dan i koja je napadački među najboljima u Evropi - rekao je Pešić.

- Mi i dalje mislimo da smo najbolji na svetu i u Evropi, a nismo, to moramo da dokazujemo u godinama koje dolaze... - dodao je on.

Pešić je naveo da je mnogo teško vratiti se u igru nekoliko puta i pronaći novu snagu, mentalnu ne samo fizičku.

- Izvući jednu ovakvu utakmicu je sjajno. Publika nas je malo digla, što povećava moral ekipe. Voleo bih da bude tako i u sledećim utakmicama, da više verujemo ovim momcima i da im pomognemo - rekao je selektor.

- Po vašem mišljenju, nemamo najbolje igrače ovde, ali ja se ne bih složio. Ali i ako nemamo, hajde da ih napravimo da budu najbolji. Zaslužuju maksimalnu podršku sa moje strane. Moramo malo više da im verujemo - istakao je Pešić.

Pešić je naveo i da je za odbranu potrebno vreme.

- Prošla su ona vremena kada smo govorili da odbranu mogu da igraju samo oni koji se bore. Naravno, prvo mora da se bore, jer bez toga ni u napadu ne možeš da daš koš, ako ne trčiš. Košarka nije hodanje, košarka je trčanje, ako ne trčiš u napadu, ako nisi aktivan... Ali, odbrana zahteva vreme, da se uigraju, da čitaju protivnika, ali i trenera - rekao je on.

- Moramo da podržimo reprezentaciju i ove momke, imaju fantastičnu perspektivu - istakao je Pešić.

Novinare je zanimalo i kakva je situacija sa Alenom Smailagićem koji se povredio u poslednjoj četvrtini.

Svetislav Pešić, Miloš Teodosić
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

- Ima povredu zgloba, ništa nije opasno sad, ali videćemo šta će se dešavati sutra ujutro kad se probudi. To je jedna povreda koja može da bude bezazlena, a može i da otekne na tom mestu - rekao je Pešić.

Selektor je rekao i da je Marko Jagodić-Kuridža, koji je sa 34 godine debitovao za reprezentaciju, "fantastićan dečko" koji ima ogromno iskustvo.

- To ne može niko da mu uzme. On je svoje iskustvo znao da iskoristi na najbolji način. Igrači su ga prihvatili tako da mu veruju, Miloš Teodosić ga je sve vreme tražio ispod koša... - rekao je Pešić.

- Kada sam ga zvao da dođe, pitao me je: 'Za koju reprezentaciju?' Nije verovao. Drago mi je što je odmah prihvatio da dođe. Dao je primer svima. Imamo mi igrače, treba da ih podržimo. Ne mogu svi da budu Jokići i Divci, Danilovići, Bodiroge. Košarku igraju i neki drugi momci - istakao je selektor Srbije.

Srbija u nedelju igra protiv Belgije.

- Biće teška utakmica, to znamo. Rasprodata mala dvorana... Zato su i izabrali tu dvoranu kao što smo i mi svojevremeno birali male dvorane, pa kad dođemo ne znaš gde nam je du*e, gde nam je glava - rekao je Pešić.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.