PEŠIĆ TRAŽI 'DRAGOCENU' PODRŠKU NAVIJAČA: Biće izuzetna utakmica, počinjemo novi ciklus!
Foto: EPA/Lucas Barthtutas

nije bilo lako sastaviti tim

PEŠIĆ TRAŽI 'DRAGOCENU' PODRŠKU NAVIJAČA: Biće izuzetna utakmica, počinjemo novi ciklus!

Utakmica sa Letonijom na programu je u četvrtak od 20 časova

Objavljeno:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić gostujući u Jutarnjem programu RTS-a govorio je o predstojećem meču sa Letonijom i istakao da će za ishod meča biti od ključnog značaja podrška navijača novom mladom sastavu koji ima velike ambicije u predstojećem periodu.

Košarkaši Srbije sastaju se u četvrtak sa selekcijom Letonije u prvom meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine a selektor Pešić se na kratko osvrnuo na probleme koje je imao pri sastavu tima.

- To nije bio lak posao. Mi smo to unapred znali i to nije bilo iznenađenje. Mi smo pokušali da formiramo reprezentaciju i siguran sam da su ovi mladići zaslužili da budu u reprezentaciji i siguran sam da će to i opravdati - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić
foto: Starsport©

Selektor je posebno istakao da je pri formiranju sastava razmišljao i o dugoročnim ciljevima i naglasio kvalitet pozvanih igrača.

- To su talentovani igrači koji su zapravo i budućnost novog olimpijskog ciklusa koji zapravo poćinje već sutra. Očekuje nas Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine, pa Svetsko prvenstvo za koje igramo kvalifikacije, pa onda Pariz... I to su naši dugoročni ciljevi.

Govoreći o sutrašnjoj utakmici selektor je posebno naglasio kvalitet i uigranost selekcije Letonije.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport

- Biće izuzetna utakmica. Oni imaju kontinuitet u timu koji se sastoji od izuzetno talentovanih igrača. Mi sigurno nemamo tu uigranost kao oni, ali imamo želju i motivaciju da prevladamo tu njihovu prednost. Očekujemo sjajnu podršku publike sa tribina i nadamo se pobedi. Podrška navijača je dragocena za ovu mladu ekipu - istakao je Pešić.

Selektor je konstatovao da reprezentaciju već za tri dana očekuje i meč sa Belgijom i ukratko prokomentarisao atmosferu u kojoj će se odvijati taj duel konstatujući da je tim koncentrisan na sutrašnji prvi meč u kvalifikacijama.

Istakao je uverenje da su svi igrači imali želju da se odazovu pozivu u reprezentaciju, ali da to nisu mogli učiniti iz opravdanih razloga što zbog zdravstvenih problemaa, što zbog klupskih obaveza.

Naglasio je da u dugoročnom periodu i dalje računa na sve naše igrače u svetskim klubovima i da će se oni odazvati pozivu kada budu za to u mogućnosti.

Miloš Teodosić
foto: Starsport

Kapiten "Orlova" Miloš Teodosić se u utorak priključio nacionalnom timu.

- Ulazimo u kvalifikacioni ciklus koji će trajati gotovo dve godine, a koji zbog sistema takmičenja svaku utakmicu čini veoma važnom. Letonija ume da bude neugodna, sigurno imaju određenu prednost kada je uigranost tima u pitanju, ali sam siguran da ćemo pokazati dobru energiju i igru koja će nas dovesti do željene pobede. Praktično smo na novom početku, nadam se da će i publika to prepoznati i pružiti veliku podršku reprezentaciji u sutrašnjoj utakmici - naglasio je Teodosić.

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.