MVP PARTIJA JOKIĆA U PORAZU DENVERA OD DALASA: Dončić i Porzingis prekinuli seriju pobeda Nagetsima!
Foto: Profimedia

nba

MVP PARTIJA JOKIĆA U PORAZU DENVERA OD DALASA: Dončić i Porzingis prekinuli seriju pobeda Nagetsima!

Novo sjajno izdanje srpskog centra

Objavljeno: 07:27h

Domaći Mavsi slavili su 111:101 i revanširali se Nagetsima za ubedljiv poraz krajem oktobra, kada je bilo 106:75 za tim iz Kolorada.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Posle 22 poena, 19 skokova i 10 asistencija protiv Atlante, pa 28 poena, devet skokova i devet asistencija u duelu sa Portlandom, Jokić je odigrao svoj najefikasniji meč sezone. U koš Dalasa ubacio je 35 poena, uz 16 skokova, šest asistencija i dve blokade za 37 minuta u igri.

Već do poluvremena upisao je dabl-dabl učinak (13p, 10sk), ali odbrana Denvera nije imala rešenje za odličnog Kristapsa Porzingisa. Letonac je u prve dve deonice postigao 17 poena i pretio da pored Jokića i Dončića postane junak iz senke, ali je posustao u finišu. Meč je završio sa 29 poena, uz 11 skokova.

Iako dobrim delom meča nervozan, zbog čega je i zaradio tehničku grešku, Luka Dončić je odigrao utakmicu u skladu sa očekivanjima i svojim prosekom. Ubacio je slovenački as 23 poena, a dodao čak 11 asistencija i osam skokova.

Vodeći tandem Dalasa imao je odličnu podršku u Timu Hardaveju (19p, 7sk, 4as) i Džejlenu Bransenu (17p, 6as), dok su daleko iza Jokića bili Monte Moris (17p, 8as), Eron Gordon (14p, 7sk), Ostin Rivers (12p)...

Denver je na poluvremenu imao devet poena prednosti, početkom treće deonice povećao vođstvo i na 13 razlike, ali nije uspeo da sačuva pozitivan rezultat. Dalas je defanzivno odlično odigrao posledju deonicu i ostavio rivala na 18 poena, uz ubačenih 32.

Ovo je Nagetsima peti poraz, a imaju devet pobeda, dok je Dalas na 9-4. Denver u narednom meču dočekuje Filadelfiju, a Mavsi gostuju u Finiksu.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.