ĐORĐEVIĆ: Mnogo je razloga što nismo uzeli medalju!

sale posle poraza

ĐORĐEVIĆ: Mnogo je razloga što nismo uzeli medalju!

Selektor Srbije rekao je da njegov tim nije imao dovoljno energije u utakmici protiv Francuske
Objavljeno: 18:11h

Reprezentacija Srbije na tužan način je završila Evropsko prvenstvo. "Orlovi" su u borbi za treće mesto ubedljivo poraženi od selekcije Francuske. Selektor naše selekcije rekao je posle meča da postoje brojni razlozi zbog neosvajanja medalje, a na konferenciju je poveo Stefana Markovića i na taj način još jednom pokazao koliko poštuje našeg plejmejkera.

- Marković je srce tima i zato je sada sa mnom na konferenciji. Svima je žao rezultata, ali ima dosta razloga što nismo osvojili medalju. Čestitao bih Francuskoj medalju i njihovom savezu na organizaciji prvenstva. Čestitam i svom timu na borbi. Možda nismo imali dovoljno energije da završimo ovo teško takmičenje i sada shvatamo šta pripreme znače i sta znače fizikalije igrača - rekao je Đorđević i najavio vatrenu borbu za odlazak na Olimpijske igre. - Bićemo ovde i sledeće godine, još jači i odlučniji. Izborili smo kvalifikacije, što je bio jedan od primarnih ciljeva, ali naša najveća želja i cilj, do koga smo mogli da dođemo... Ali košarka je takva, igra se na jednu loptu, a utakmica protiv Litvanije nam je oduzela mnogo energije i mentalne snage koju smo imali. Tokom šampionata smo pokazali dobru mentalnu snagu, grupa je bila izuzetno teška, mnogo smo se potrošili - rekao je naš selektor.
Selektor je naveo da "sve može bolje i konstrukcija tima", ali da mladi igrači moraju da napreduju. - Oni moraju individualno da napreduju i počnu da shvataju košarku koja se ne igra samo po videima i društvenim mrežama i tviterima, nego ona koja dovodi do rezultata i medalja. Toliko je teško osvojiti medalju, ovakve utakmice se dobijaju velikim znanjem i kvalitetom ne samo telentom. Treba da prođe vreme. Videćemo sledeće godine kada se okupimo kako će sve to izgledati, rano je da se o tome razmišlja - rekao je Đorđević. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.