KLIPERSI BOLJI OD MAJAMIJA U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI: Košarkaši iz Los Anđelesa, dobili utakmicu zahvaljujući odbrani!
Foto: EPA/Caroline Brehman

NBA LIGA

KLIPERSI BOLJI OD MAJAMIJA U NEIZVESNOJ ZAVRŠNICI: Košarkaši iz Los Anđelesa, dobili utakmicu zahvaljujući odbrani!

Adebajo i Hiro su vukli Majami iz sve snage tokom tri deonice i održavali Hit u egal utakmici

Objavljeno:

Kad Los Anđeles Klipersi stisnu odbranu to obećava. Puni su samopouzdanja, a to su pokazali i protiv Majami Hita u trijumfu od posle drame u poslednjoj četvrtini - 112:109.

Posle 40 primljenih poena u prvoj četvrtini proradila je defanzivna "stega", a krenuo je i umor da ga hvata pa je sve rezultiralo šestom pobedom u nizu Klipersa. Važnu ulogu u pobedi imao je Redži Džekson sa 15 poena u trećoj četvrtini. Ne može se reći da je na meniju bio neki vrhunski meč jer je obilovao promašajima za tri poena sa obe strane. A važan je bio promašaj Robinsona na 11 sekundi pre kraja. Lauri je pogodio na pet sekundi, a Džekson vratio na tri razlike sa penala. Usledio je traljav napad Majamija i Klipersi su ponovo slavili.

Majami je šutirao 9/41 za tri poena, a Klipersi 11/37 Dakle, ukupno su promašili 58 trojki na celom meču... Festival promašaja.

Najzaslužniji za pobedu Klipersa bili su Pol Džordž sa 27, Redži Džekson sa 22 i Erik Bledso sa 21 poenom, dok je Ivica Zubac dodao 18 uz 11 skokova. Kod Majamija su najveći teret podneli Bem Adebajo sa 30 poena i 11 skokova, Kajl Lauri je dodao 25 sjajnom igrom u poslednjoj deonici, a Tajler Hiro je utakmicu završio sa 23 poena.

Klipersi su u ovu utakmicu ušli bez najboljeg košarkaša Lenarda, dok je Majami bio umoran posle sudara sa Los Anđeles Lejkersima i meča koji je dan ranije otišao u produžetak. U prvom poluvremenu viđene su dve potpuno različite četvrtine. Majami je u prvoj ubacio čak 40 poena i nije pokazivao umor, dok su Klipersi pojačali i nešto slično kao protiv Golden Stejta uspeli da se vrate do velike pauze prepustivši u drugih 12 minuta samo 18 poena Majamiju.

Adebajo i Hiro su vukli Majami iz sve snage tokom tri deonice i održavali Hit u egal utakmici, dok su Klipersi pokušavali da stignu do šeste pobede u nizu. Primetno je bilo da nijedna od dve ekipe nije raspoložena u šutu za tri poena.

I u neizvesnoj završnici Klipersi su bežali, Majami je odbijao da se preda, a Džordž je odigrao važnu ulogu i u odbrani i u napadu, dok je Lauri pogađao uz faulove Zupca. Zamutio je vodu, ali Klipersi su nekako preživeli završnicu i vezali šesti trijumf.

Filadelfija - Toronto 109:115

(Megzi 33 - Vanvlit 32)

Juta - Indijana 100:111

(Mičel 26 - Brogdon 28)

Los Anđeles Klipers - Majami 112:109

(Džordž 27 - Adebajo 30)

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.