TREBA DA PUSTE MALO GRUBOSTI U NBA! Rebrača poručio: Jokić je morao da postavi granicu, ali ovog treba da se čuva!
Foto: Profimedia

legenda savetuje

TREBA DA PUSTE MALO GRUBOSTI U NBA! Rebrača poručio: Jokić je morao da postavi granicu, ali ovog treba da se čuva!

Ne stišavaju se komentari oko sukoba Nikole Jokića i Markifa Morisa

Objavljeno:

Brojni komentari mogli su da se čuju u NBA svetu posle incidenta između košarkaša Denvera Nikole Jokića i igrača Majami Hita Markifa Morisa. O tome je za N1 govorio i Željko Rebrača.

NBA liga kaznila je srpskog centra jednom utakmicom zabrane igranja i novčanom kaznom. Kaznu će morati da plate i ostali izgrednici incidenta, uključujući i samog Morisa.

U centru pažnje našla su se i braća dvojice košarkaša, koji su razmenili nekoliko pretećih tvitova. I dok jedni kritikuju Jokića, drugi mu pružaju podršku, među njima i legenarni Šakil O’Nil.

Bivši reprezentativac i NBA košarkaš Željko Rebrača kaže da je sve to dobar šou da se proda priča.

- Svi to gledaju, Jokićeva braća kupila karte za Majami i sad svi dolaze na tu utakmicu. Iz mogla ugla ništa strašno, ja podržavam Jokića, samo je stavio granicu dokle se može. Moris je pokušao da isprovocira, kraj utakmice, a Jokić je stavio do znanja da ne može sa njim - rekao je Rebrača za N1 i dodao da je to odlična priča za novinare.

Željko Rebrača
foto: Biel Alino

- Ja sam imao neku situaciju, pa mi je bilo krivo što ga nisam udario jače. Odlično za navijače da gledaju NBA i Šek i Barkli su odlično komentarisali. Njega će stalno da provociraju, MVP je, ali ne igramo balet, moraju da se postave granice - dodao je Rebrača.

Rebrača dodaje da će „osmi, deveti igrač ekipe“ uvek pokušati da isprovocira najboljeg i da bi Jokić trebalo da bude iznad toga.

- Ovo su stvari koje su devedesetih i dvehiljaditih bile normalne u NBA, sada je daleko mekše, postoje igrači koji igraju na tom nivou i sudije to sada ne tolerišu. Jokić da postavi granicu, igra na malom tržištu, nema zaštitu kao neki drugi poput Durenta ili Lebrona. Mora da ima veću zaštitu kao najbolji igrač NBA. Verovatno sledeći put neće to da radi - smatra Rebrača.

Rebrača je ispričao da je u svovoj NBA karijeri „i davao i dobijao“ udarce.

- Bila je neka situacija od Alonza polomljena mi je sinusna kost. Današnji NBA je mekaniji. Treba da puste malo grubosti, meni se sviđa, samo davati 130 poena bilo bi dosadno. NBA sigurno želi da pusti malo grubosti, ne želi da bude balet i svaku narednu akciju kad neko provocira će sankcionisati - kaže bivši košarkaš.

- Biće nepravde, nije sve idealno na utakmici. Moraš da se izdigneš, ali moraš da staviš granice dokle se ide. Kad dođeš u NBA uvek će da te testiraju. Te situacije su nepredvidive, ali ovo je sve banalno. Ja tu ne vidim problem, neće narušiti Nikolin status, proglasiće ga da je tvrđi - zaključio je Željko Rebrača.

Espreso/SportKlub


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.