MIJAILOVIĆ ODGOVORIO FMP-u: "Nečistota je u oku posmatrača, nismo vam MI nadenuli taj nadimak!"
Foto: Starsport

zakuvava se

MIJAILOVIĆ ODGOVORIO FMP-u: "Nečistota je u oku posmatrača, nismo vam MI nadenuli taj nadimak!"

Partizan i FMP se sastaju sutra od 19 časova u ABA ligi

Objavljeno:

Mnogo je prašine digla sporna izjava košarkaša Partizana Dalasa Mura koji je u intervjuu za klupsku televiziju ekipu FMP-a nazvao "malom Crvenom zvezdom".

FMP je ekspresno reagovao i izdao je saopštenje u kom su rekli da su već uputili pismo čelnicima ABA lige u kom traže oštru kaznu za ovakvo omalovažanje njihove ekipe, kao i da žele od trenera Partizana da se ogradi od ove izjave.

KK FMP
foto: ABA liga/FMP

Nije prošlo mnogo, oglasili su se i iz crno-belog tabora, predsednik Ostoja Mijailović je dao izjavu za "Blic" u kojoj brani svog igrača i kaže da nema svrhe uopšte tumačiti izjavu Mura na pogrdan način. Mi prenosimo izjavu u celosti:

- Ne znam ima li svrhe uopšte se osvrtati na zahtev koji je naš sutrašnji rival uputio ligi? Nije FMP kolektiv kom Partizan treba da polaže račune, čak je verovatno i poslednji kom bi nam palo na pamet da bilo šta objašnjavamo. Svi znamo da je nečistota u oku posmatrača. Taj nadimak koji je naš igrač spomenuo, nismo mi nadenuli FMP-u, već on postoji neko vreme. Za nekoga bi taj nadimak možda predstavljao priznanje za kvalitetan rad, jer je Crvena zvezda osvojila puno trofeja u poslednjih nekoliko godina. Više me brine što je neko iskoristio nečistotu iz svog oka za pokušaj okretanja situacije i napad na članove Partizana. Ko je čiji reprezentativac, to je lična odluka i lično pravo svakoga. Partizan nikada ljude nije odvajao na taj način. Nemojte da se bavimo glupostima, hajde da igramo košarku. Nadam se da će sutrašnji meč proteći u najboljoj mogućoj atmosferi, da će publika podržavati Partizan kao što je i do sada to činila i da protivniku neće uputiti niti jednu pogrdnu reč. A neka bolji pobedi - rekao je Ostoja Mijailović za Blic.

Podsetimo, FMP trenutno ima skor od pet pobeda i samo jednog poraza u ABA ligi, dok Partizan ne zna poraz u dosadašnjem toku čitave sezone.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.