BALŠA KOPRIVICA: Spreman sam za borbu pod košem sa TOMIĆEM! Prve nedelje u Partizanu su mi bile BAŠ TEŠKE!
Foto: Emilija Jovanović

mlada nada crno-belih

BALŠA KOPRIVICA: Spreman sam za borbu pod košem sa TOMIĆEM! Prve nedelje u Partizanu su mi bile BAŠ TEŠKE!

O Huventudu, Partizanu, Željkovom sistemu, Srbiji...

Objavljeno: 10:56h

Kada je letos prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović najavio da crno-beli planiraju vrlo bitan potpis koji predstavlja budućnost kluba, ali i srpske košarke. Taj potpis je bio Balša Koprivica. Talentovani centar koji je u mlađim kategorijama bio deo Partizana pre nego što je otišao u Sjedinjene Američke Države. Ipak, u profesionalne vode je krenuo poput oca Slaviše u crno-belom dresu i to baš kod Željka Obradovića. Jasno je bilo odmah svima u klubu pa i samom Balši da će biti potrebno vremena da se navikne na ovdašnju košarku ali i da se nametne zahtevnom treneru. Kako vreme odmiče sve više možemo da vidimo Balšu na parketu.

Na poslednje tri utakmice dobija skoro 15 minuta u igri, a osim sjajnog osećaja za blokadu i skok, počeo je da pokazuje da može da bude i relevantan u napadu. Jednu od najboljih partija do sada u sezonu pružio je u prošlom kolu Evokupa protiv Turk Telekoma u Beogradu kada je imao pet poena i sedam skokova.

Sada crno-bele u sredu od 20.30 časova čeka najteži ispid do sada, u Beograd stiže nekadašnji šampion Evrope – Huventud.

KK Partizan, Balša Koprivica
foto: Emilija Jovanović

– Mi gledamo svaki utakmicu zasebno. Ulazimo u ritam i imam osećaj da smo kao ekipa sve bolji i bolji. Važno je da nastavimo po ovom planu i da igramo na visokom nivou, kako u napadu, tako i u odbrani. Stiže nam iskusan protivnik i mislim da će nam fokus biti na odbrani, a u napadu ćemo igrati u tranziciji – rekao je Koprivica posle treniga u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Samog Balšu takođe čeka paklen zadatak, sačuvati iskusnog Antu Tomića.

– Spreman sam. Veoma dobar igrač sa puno iskustva. Spreman sam za borbu pod košem i nadam se dobrom duelu.

Period adaptacije je bio očigledan kod Koprivice koji je naviknut na nešto drugačiji sistem.

– Osećam se odlično. Došao sam u Srbiju bukvalno pre dva meseca. Iz dana u dan se osećam sve bolje i bolje, sve sam više prilagođen na košarku, na kulturu igre, generalno na razne stvari sam bolje prilagođen. Samo pokušavam iz dana u dan da budem bolji.

Nastavio je…

– Bilo je teško prve dve, tri nedelje jer sam bio naviknut na neke stvari koje se ovde ne rade. To sam morao da popravim u svojoj igri i mislim da sam neke stvari uklonio.

Otkrio je Bašla na šta konkretno misli kada priča o stvarima koje je morao da popravi.

– Ovde se na neki drugi način igra, nešto sam izbacio iz svoje igre, nešto dodao. Generalno je bilo potrebno da igram malo sporije u napadu, a brže u odbranu, pre svega mislim na neka čitanja situacija na obe strane terena.

Svoja očekivanja pred utakmicu sa Huventudom izneo je Rade Zagorac, sada već najiskusniji igrač u crno-belom taboru.

Rade Zagorac
foto: Emilija Jovanović

– Ovo je najkvalitetnija ekipa sa kojom ćemo se suočiti ove sezone. Vrlo važna utakmica sa jedinim od najvećih konkurenata. Sa ovim ritmom, priprema meča je mnogo manjeg obima i kada je to već tako, onda se zahteva ekstra koncentraciju na detalje i na stvari koje želimo da postavimo za sutra – rekao je Zagorac, a potom se detaljnije osvrnuo na protivnika:

– Što se Huventuda tiče, reći ću onu čuvenu – tipičan primer španske košarke, koja se ne oslanja toliko na atleticizam i na neku fizičku dominaciju, već na znanje i kvalitet, koji oni imaju poput najboljih ekipa iz te zemlje. Sigurno da sutra neće biti dovoljno da ih nadvladamo fizički već će morati da se uključi glava.

Za kraj je imao jednu zanimljivu konstataciju.

– Ono što je meni interesantno sa pripreme utakmice, video sam da oni gro svojih poziva u napadu zovu na španskom jeziku. To vam dovoljno govori koliko je domaćih igrača i onih kojih se tako osećaju poput Tomića. To je dokaz jednog kontinuiteta i poznavanja… Čak i igrači koji su igrali u drugim klubovima poptut Ribasa i Vives, znaju se iz nacionalnih selekcija. Veliki ispit za nas.

(Espreso/Maxbet sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.