CRNOGORSKI DERBI PRIPAO FAVORITU: Jagodić Kuridža vodio Budućnost do pete pobede u regionalnom takmičenju (FOTO)
Foto: ABA Liga/Budućnost VOLI

aBA LIGA, 6. KOLO

CRNOGORSKI DERBI PRIPAO FAVORITU: Jagodić Kuridža vodio Budućnost do pete pobede u regionalnom takmičenju (FOTO)

Split došao do prvog trijumfa

Objavljeno:

Košarkaši Budućnosti pobedili su večeras na svom terenu ekipu Mornara iz Bara sa 85:69 (18:18, 20:18, 26:18, 21:15), u meču šestog kola ABA lige.

Najefikasniji u podgoričkom timu bio je Marko Jagodić Kuridža sa 17 poena i sedam skokova, Edin Atić je dodao 12 poena uz tri skoka, dok je Džastin Kobs upisao poen manje.

Mornar je predvodio Kori Dejvis sa 12 poena i četiri asistencije, Tejlor Smit je postigao 11 poena uz četiri skoka, a Džozef Trej Luis je zabeležio 10 poena uz pet skokova i tri asistencije. U sledećem kolu ABA lige Budućnost gostuje Megi, a Mornar dočekuje Igokeu.

Košarkaši Splita pobedili su na svom terenu ekipu Cibone sa 77:76 (19:25, 24:13, 20:16, 14:22). Split je do prve ovosezonske pobede vodio Darko Bajo sa 26 poena i devet skokova, dok su Karlo Žganec (sedam skokova) i Toni Perković (šest asistencija i četiri skoka) dodali po 14 poena.

U ekipi iz Zagreba bolji od ostalih bio je Amar Gegić sa 18 poena, sedam skokova i šest asistencija, Hose Vildosa je postigao 11 poena uz četiri skoka, a Roko Prkačin (osam skokova i pet asistencija) i Danko Branković (četiri skoka) su upisali po 10 poena.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.