JOKIĆ 2 KIKSA U FINIŠU ISPRAVIO BLOKADOM ZA POBEDU DENVERA: "Džoker"nije dao Vulvsima da izbore produžetke! (VIDEO)
Foto: Profimedia

novi trijumf nagetsa

JOKIĆ 2 KIKSA U FINIŠU ISPRAVIO BLOKADOM ZA POBEDU DENVERA: "Džoker"nije dao Vulvsima da izbore produžetke! (VIDEO)

Nikola je od junaka zamalo postao tragičar utakmice

Objavljeno: 09:28h

Nikola Jokić je opet junak Denverove pobede u NBA ligi, ovoga puta protiv Minesote (93:91), mada je lako mogao da bude i tragičar posle dve vezane greške u finišu utakmice.

Ona prva je donela koševe Timbervulvsima na pola minuta do kraja za 93:91, da bi drugu Jokić, uz pomoć Vila Bartona, ispravio u poslednjoj sekundi. Na kraju je, za skoro 37 minuta provedenih na terenu, imao učinak od 26 poena, 19 skokova, sedam asistencija i tri blokade. Ta poslednja rampa je svakako najznačajnija, jer je spečila odlazak meča u produžetak.

Imala je Minesota četiri poena viška na ulasku u poslednju četvrtinu u kojoj smo videli klackalicu koja je rezultirala da oba tima na dva minuta do kraja imaju po 89 poena. Denver je u tim trenucima odbranio napad domaćeg tima, a Jokić je asistirao Morisu za 91:89.

Zatim je srpski centar pogodio i dva slobodna bacanja za velikih +4, ali je onda na 35 sekundi do kraja predao loptu direktno u ruke rivalu. Epilog svega su dva poena Minesote iz kontranapada. Imao je Jokić loptu i u sledećoj akciji Denvera, krenuo je u prodor, napad je isticao i napravio je novi kiks.

Grešku koju je najpre blokadom ispravio Barton, da bi se Jokić stvorio niotkuda i rampom na sekund do kraja uništio još jednu priliku Minesote da meč odvede u produžetak.

Jokićev učinak na terenu pratili su Moris sa 16 poena, Gordon sa 12 i Barton sa 10, dok je najefikasniji u redovima Minesote bio Bizli sa 18 poena. Po 14 su imali Rasel, Entoni-Tauns i i Edvards, s tim da je ovaj poslednji zabeležio i 11 skokova. Rid je sa klupe takođe imao dobar učinak i ubacio je 12 poena.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.