NIŠTA MU NIJE BILO JASNO: Kalinić govorio o tome zašto ga je Đorđević precrtao sa spiska reprezentacije
Foto: Starsport©

otvoreno i iskreno

NIŠTA MU NIJE BILO JASNO: Kalinić govorio o tome zašto ga je Đorđević precrtao sa spiska reprezentacije

Košarkaš Crvene zvezde smatra da će sve više košarkaša odbijati da brani boje nacionalnog tima

Objavljeno: 11:42h

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić otkrio je da mu je teško palo što nije igrao za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 2019. godine. Odluka tadašnjeg selektora reprezentacije Aleksandra Đorđevića iznenadila je i samog Kalinića koji je povodom tog događaja izjavio:

- Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gde sam mogao da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom pre svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom - kaže Kalinić i dodaje:

- S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno leto. Konačno sam se smestio u svom stanu u Novom Sadu, video neke ljude koje nisam video godinama, proveo vreme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve. Hoću da kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i telo, posle toga sam imao dve dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji bio sam svež, željan i odmoran. Uvek postoje dve strane medalje.

Nikola Kalinić
foto: Starsport©

- Ni dve godine kasnije nije mu jasno zašto nije bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio… U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog. Ne sećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa „radio si loše ovo“ ili „želim drugog čoveka na tvojoj poziciji“ ili „ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa“… Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno posle tog razgovora - kaže Nikola Kalinić.

Kalinić kaže da je igračima preko leta potreban odmor, te da će sve više košarkaša odbijati da brani boje reprezentacije.

- Još smo daleko, ali nadam se da ćemo jednog dana doći do toga da nas pitaju šta bi moglo i kako bi moglo da se igra, kad je reč o kalendaru. Nije problem u reprezentaciji i ko hoće, ako neće, stvar je kalendara. Jednostavno, neko je, čoveče, umoran – dosta mu je košarke i svega, hoće malo da se odmori, a treba da putuje… Još u ovim vremenima sa karantinima i PCR testovima, 70-80 puta ti guraju ono čudo u nos. Ne volim da budem neko ko 'mrači', ali mislim da će sve manje ljudi da se odaziva - rekao je Kalinić u intervjuu za "Sport Klub".

Nikola Kalinić
foto: Starsport

Kalinić se osvrnuo i na postavljanje Svetislava Pešića na mesto selektora reprezentacije Srbije.

- Drago mi je, Kari je veliko ime srpske košarke, sa ogromnim iskustvom i uspesima iza sebe. Kvalifikacije su se završile kako su se završile, malo je bio i nesrećan splet okolnosti, ali šta da se radi, idemo dalje, čekaju nas naredna takmičenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.