PONOVO U ISTOM KLUBU: Bobi Dikson se vratio u Fener, ali ne kao igrač!
Foto: Saša Pavlić Koky

nova uloga

PONOVO U ISTOM KLUBU: Bobi Dikson se vratio u Fener, ali ne kao igrač!

Tursko državljanstvo je pod imenom Ali Mumahed dobio 2015. godine, pa je branio i boje seniorske reprezentacije na Evrobasketu i potom u okviru kvalifikacija za Olimijske igre 2016. godine

Objavljeno:

Rastao se minulog leta iskusni Bobi Dikson sa Fenerbahčeom, posle šest provedenih godina u klubu. Odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru i posveti se trenerskom poslu.

Dobio je poziv kluba u kojem je ostavio trag, prihvatio ga, te će karijeru u cipelama započeti kao trener za razvoj igrača u ekipi iz Istanbula.

Zvanično je potvrđeno da se Dikson, poznat i pod imenom Ali Muhamed, vratio u Fener, u kojem će pored uloge u stručnom štabu Aleksandra Đorđevića imati i funkciju ambasadora kluba.

- Ali Muhamed, koji je bio inspiracija mnogim mladim igračima tokom karijere, će pružiti neophodnu kordinacija za opremu i mentalni razvoj naših igrača u seniorskom i Fenerbahče koledž Safiport timu - stoji u saopštenju turskog kluba.

Dikson će javnosti kao novi trener za razvoj igrača i ambasador Fenerbahčea biti predstavljen pred večerašnji okršaj sa Uniksom iz Kazanja u okviru četvrtog kola Evrolige.

Momak rodom iz Čikaga je profesionalnu karijeru počeo u Sent Etjenu, igrao je potom u Gravlenu, Benetonu, Le Manu, Asvelu, Brindziju i Dižonu, pre nego što je 2012. godine stigao u Tursku i potpisao za Pinar Karšijaku. Sjajnim igrama za klub iz Izmira privukao je pažnju Željka Obradovića, pa se leta 2015. godine, kada je sa Pinarom postao prvak Turske, preselio u Fenerbahče. U još tri navrata je osvajao šampionsku titulu, a 2017. godine je sa klubom iz Istanbula seo i na evropski tron.

Tursko državljanstvo je pod imenom Ali Mumahed dobio 2015. godine, pa je branio i boje seniorske reprezentacije na Evrobasketu i potom u okviru kvalifikacija za Olimijske igre 2016. godine.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.