PREDSTAVLJANJE KARIJA PEŠIĆA: Novi selektor se OBRATIO NACIJI!
Foto: Starsport©

KONFERENCIJA

PREDSTAVLJANJE KARIJA PEŠIĆA: Novi selektor se OBRATIO NACIJI!

Nap proslavljeni stručnjak će pred medijima govoriti o novom angažmanu, a dešavanja možete da pratite na našem portalu

Objavljeno: 17:01h

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić drži konferenciju za medije.

Nap proslavljeni stručnjak će pred medijima govoriti o novom angažmanu, a dešavanja možete da pratite na našem portalu.

Svetislav Pešić
foto: EPA

13:38 - Nije poznato ko će biti sa mnom u stručnom štabu!

13:35 - Planiram da sa svakim igračem pričam, ne samo sa Jokićem! Moramo da vidimo šta možemo da uradimo u kvalifikacijama, to će biti kratkoročno delovanje i priprema. Udvarao sam se Jokiću i svakome ću se udvarati! Neke moje izjave su osuđivane ovde...Poseta igračima će mi biti kao trening. Biću im i trener i mentor. Gledaću utakmice, razgovarati...Igrač mora da zna da sam tu i da hoću da mu pomognem na svaki način.

13:32 - Obavezni su razgovori sa svim našim najboljim trenerima jer od svakog možemo nešto dobiti i naučiti. Reprezentacija je najvažnija! Moramo da vodimo računa o mladim trenerima jer će košarka u Srbiji nastaviti da postoji i posle nas.

13:28 - Nisam nikada bio pristalica dugačkih priprema kao što se priča - to ste izmislili. Uticaj i moć trenera se smanjio u odnosu na ranije periode. U reprezentaciji za razliku od klubova ne zavisiš samo od igrača, već i od igrača i od klubova. Želim da istaknem da sam od svih domaćih trenera dobio podršku. Pokušaću da uvedem - rad, red i odgovornost! Svi ti koji govore kako je reprezentacija najvažnija moraće da preuzme odgovornost.

13:25 - Kada sam došao 87 u Nemačku kao trener niko nije hteo da igra za reprezentaciju. Nije da nisu voleli reprezentaciju, već nisu verovali u nju i u uspehe. Imao sam podršku, viziju i uspeo sam da napravim kult reprezentacije. Mislim da većina ovde želi da bude u timu sa najboljima i da igra protiv najboljih, ovde o kultu reprezentacije ne treba pričati. Želim da im usadim želju za pobedom i osvajanjem medalja.

13:20 - Ispitivao sam javnost i bila je zadovoljna - tu se ispitivanje završilo. Od sada ću više živeti ovde i dati ne sve od sebe, već sebe srpskoj košarci. Kad je Marko čuo za ponudu samo me pitao: Šta više čekaš? Supruga mi je rekla samo nam fali Olimpijska medalja, pa evo mi prilike da je i osvojim.

13:14 - Hvala svima na lepim željama. Pozdravljam sve drugare i novinare. Radujem se novom izazovu i tome što sam ponovo trener reprezentacije. Nije mi prvi put, imam iskustva...Trudiću se da iskustvo i znanje koje imam dam u službu srpske košarke i to ne samo reprezentativne. Ne sumnjam u to da će mi Sale i Tarlać dati podršku. Dobili ste ono što ste želeli, košarka će pripasti košarkašima u ovoj zemlji. Oslonite se na nas, dajte nam podrške i samim tim će biti sportske sreće kao i rezultata. Ovo više nije Jugoslavija, ovo je Srbija u svakom pa i u košarkaškom smislu tako da će i meni trebati malo vremena. Uvek sam govorio da u savezu treba da bude profesionalni trener - evo, imate ga.

13:00 - Konferencija samo što nije počela.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.