NAKON FRANCUSKE STIGLA JOŠ BOLJA PONUDA: Sve manje šanse da Marina Maljković ostane na klupi Srbije?
Foto: Profimedia

napeto

NAKON FRANCUSKE STIGLA JOŠ BOLJA PONUDA: Sve manje šanse da Marina Maljković ostane na klupi Srbije?

Naša najbolja selektorka u istoriji ženske košarkaške reprezentacije mogla bi u narednom periodu da napusti klupu Srbije

Objavljeno: 08:40h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije mogla bi da pretrpi još jedan težak udarac. Nakon penzionisanja Sonje Vasić i kraja reprezentativne karijere kapitena Jelene Bruks, postoji opcija da nacionalni tim napusti i selektorka Marina Maljković.

Žena koja je u dva mandata tokom prethodnih godina bila lider nacionalnog tima i dovela ga do samog vrha evropske i svetske košarke ove jeseni bi mogla da bira ponude selekcija koje su zainteresovane da je angažuju.

Marina Maljković
foto: EPA/ KIYOSHI OTA

Prvo se u toj priči pojavila Francuska, koju je Marina pobedila u finalu Evropskog prvenstva, a koja se revanširala u meču za bronzu na Olimpijskim igrama, dok se sada šuška o još jednom timu.

Po medijima iz Belgije, Marina Maljković bi mogla da preuzme nacionalni tim te zemlje i povede ga ka tituli kontinentalnog šampiona! Na prethodnom takmičenju upravo ih je Srbija zaustavila pobedom u polufinalu, a Belgijanci smatraju da bi sa Marinom mogli do trona.

Kao i u slučaju Francuske, Belgija je odlučila da ne produži ugovor sa dosadašnjim selektorkom. Francuze je napustila Valeri Garnije, dok su Belgijanci završili saradnju sa Filipom Mestdahom i sada kreću u potragu za novim licem na klupi ženske košarkaške reprezentacije.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.