BJELICA: Voriorsi su najbolja sredina za mene, Stef Kari je je zaista lik kao iz video igrice!
Foto: Starsport

iskreno o novoj sredini

BJELICA: Voriorsi su najbolja sredina za mene, Stef Kari je je zaista lik kao iz video igrice!

Srpski reprezentativac govorio je o novom klubu

Objavljeno:

Srpski reprezentativac o novom početku, Kariju i Kleju, Voriorsima i šta sve može da pruži novom timu...

Sakramento - Majami - San Francisko! U roku od samo šest meseci Nemanja Bjelica promenio je boje čak tri NBA kluba, a posle kratke i ne tako dobre epizode na Floridi srpski reprezentativac ponovo se vratio na Zapadnu obalu gde će zajedno sa Stefom Karijem, Klejem Tompsonom, Drejmondom Grinom i ostalima pokušati da učini Golden Stejtom kandidatom za šampionski prsten.

Dugo se spekulisalo o tome gde bi Bjelica mogao da nastavi karijeru i da li je možda vreme za povratak u Evropu odakle je otišao kao najkorisniji igrač Evrolige, ali je izbor pao na Ratnike.

“Trebalo mi je manje od minuta da prihvatim ponudu Voriorsa. Ovo je najbolja sredina za mene sada. Jedan od najboljih timova u ligi jako sam srećan što sam tu“, izjavio je Bjelica u svom prvom obraćanju javnosti kao igrač Golden Stejta.

Dobio je osvajač svetske bronze iz Madrida 2014. šansu da deli svlačionicu s najboljim šuterom planete, što ga posebno čini srećnim.

“Srećan sam što imam mogućnost da sve to vidim uživo. Vežbao sam nekoliko puta sa Stefom u Las Vegasu. Neverovatan je, kao iz video igrice. On je toliko dobar igrač da sve što radi – izgleda tako jednostavno. Sve što radi na parketu jako je teško za druge, zato je poseban. Definitivno je promenio današnju košarku i to volim kod njega. I lično volim da igram ’small-ball’ košarku, da šutiram, a on je u tome jako dobar“.

Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica
foto: Profimedia

Dobra vest za sve u timu jeste to što će ove sezone "Braća Spleš" ponovo biti na zadatku terorisanja protivničkih odbrana...

“Čuo sam toliko priča o Stefu i Kleju i sada ću to da doživim iz prve ruke. Video sam Stefove treninge, radnu etiku. I stvarno izgleda kao da je izašao iz video igre. Za mene je ovo velika šansa, neko sam ko zna da šutira, igram streč četvorku. Kada ste na parketu s njima dvojicom (Stef i Klej) i Drejmondom sve vam je otvoreno. Protivnicima će biti mnogo teško, svi će biti fokusirani na to da sačuvaju Stefa, a on lagano svako veče ubacuje po 30 poena. Meni će lično biti lakše da igram kada sam kraj ovih momaka“.

Tokom razgovora s novinarima, Bjelica je govorio i o mogućnosti da zaigra i na poziciji pet...

“Golden Stejt igra brzo, jednostavno. Znam da sam streč četvorka u NBA ligi, ali u ovom timu mogu da radim mnogo toga. Nadam se da ću moći mnogo toga da uradim i pružim. Pre deset godina sam bio plejmejker, sada mogu da igram streč peticu. Sve dok sam na parketu i mogu da pomognem timu, osećaću se dobro. Najvažnije je da pobeđujemo“.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.