PARTIZAN POČEO POBEDOM NOVU SEZONU: Crno-beli tek pred kraj slomili otpor "žilavog" Zadra!
Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

aba liga 1. kolo

PARTIZAN POČEO POBEDOM NOVU SEZONU: Crno-beli tek pred kraj slomili otpor "žilavog" Zadra!

Sledeće kolo crno-beli će ponovo gostovati i to Splitu, dok Zadar će takođe gostovati Studentskom centru

Objavljeno: 20:01h

Košarkaši Partizana slavili na utakmici prvog kola ABA lige. Izabranici Željka Obradovića su pobedili Zadar u dvorani Krešimir Ćosić sa 73:78.

Partizan je bio bolji tokom prve četvrtine, gde je vodio večim njenim delom iako Zadar delovao dosta žilavo i nije dozvolio crno-belima da se odlepe.

U nekoliko momenata u ovom kvartalu je bilo + 5 ali je na kraju bilo nerešeno 21:21.U prvoj četvrtini je Partizan predvodio Kevin Panter koji je nakon deset minuta košarke sakupio 10 poena.

Druga je zato prošla mnogo bolje što se tiče ekipe koju predvodi Željko Obradović. Partizan je bio bolji u odbrani, terao Zadrane na teške šuteve. Na to su se nadovezale trojke Zagorca, Trifunovića i dobra rola Mura koji je zabeležio nekoliko lakih poena.

Partizan na poluvreme je otišao sa prednosti od +8 (34:42). Ovom razultatu su kumovale izgubljene lopte Zadra koji ih je bilo 12 za prvi deo utakmice.

Drugo poluvreme je proteklo u dobrim partijama košarkaša Zadra koji su u trećoj četvrtini uspeli da smanje prednost Partizana i uđu u poslednji period sa sa -6 (54:60). Neverovatan je u redovima Zadra bio Jordano koji je bio sjajan sa linije 6,75.

Zato je četvrta četvrtina bila puna drame. Zadar je pred sam kraj uspeo da dođe do izjednačenja i tako uvede utakmicu u pravu dramu. Pobedu Partizanu su možemo reči doneli Mur sa dve trojke, kao i poeni Ledeja i Pantera posle prodora. Zadrani su u poslednjem minutu promašili svoje šanse da dođu do produžetka i tako je Partizan novu sezonu na Jadranu krenuo sa pobedom (73:78).

Najefikasniji u redovima crno-belih je bio Dalas Mur sa 14 poena, Kevin Panter je upisao 13, Avramović i Trifunović su imali po 11, dok je Zek Ledej zabeležio dabl dabl učinak sa deset poena i isto toliko skokova.

Zadar je predvodio Domagoj Vuković sa 16 poena, Jordano je imao 15, a Uroš Luković je upisao 11.

Ovo je bila prva zvanična utakmica Obradovića po povratku u Partizan posle 20 godina.

Sledeće kolo crno-beli će ponovo gostovati i to Splitu, dok Zadar će takođe gostovati Studentskom centru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.