MELOUN IMA DRUGAČIJE PLANOVE SA JOKIĆEM: Trener Denvera planira da Nikolu premesti na KLUPU!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

MELOUN IMA DRUGAČIJE PLANOVE SA JOKIĆEM: Trener Denvera planira da Nikolu premesti na KLUPU!

Ne samo zbog tih statističkih podataka već sveokupnog uticaja Jokića na igru Denvera ali i NBA, povela se rasprava da li srpski centar već sad, posle samo šest sezona u SAD

Objavljeno: 19:35h

Prošle godine Nikola Jokić nije želeo da se odmara, već je rekao kako "Srbi ne vole da sede na klupi".

Međutim, izgleda da će u predstojećoj sezoni biti drugačije. Kako pišu američki novinari, ideja Denvera je da odmara srpskog centra tokom sezone, kada to bude bilo moguće. Nikola je odgovorio da će poslušati medicinski tim Nagetsa, pa su mediji na mdija dejhu pitali trenera Majka Melouna da li će biti tako.

- Da, on to sada kaže - našalio se Meloun, a zatim dodao ozbiljnijim glasom: - Videćemo kako će se osećati tokom sezone -

Nikola je prošle takmičarske godine počeo sve utakmice u regularnom delu i plej-ofu. Ukupno 82. Ali još impresivnije je da je srpski centar i sa tolikim brojem mečeva nastavio da se diže na večnoj listi kada se procenjuje doprinos igrača timu. Za izračunavanje takozvanog boksa plus/minus (BMP) koji je u upotrebi od 1973. godine, koriste se podaci o poenima igrača, poziciji i ukupne performanse tima za procenu doprinosa košarkaša u poenima iznad proseka lige na 100 poseda.

E, prema tim podacima je Jokić je treći u istoriji kada su u pitanju mečevi u ligaškom delu sezone (+7,9), ali i plej ofu (+9,2). Ispred njega su samo Majkl Džordan (+9,2 ligaški deo i +11,1 plej-of) i Lebron Džejms (+8,9 i +10,2).

Ne samo zbog tih statističkih podataka već sveokupnog uticaja Jokića na igru Denvera ali i NBA, povela se rasprava da li srpski centar već sad, posle samo šest sezona u SAD, zaslužuje da se njegovo ime nađe na svečanoj listi 75 najvećih u isto toliko godina najjače lige na svetu koja će biti objavljena ove sezone.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.