6 TIMOVA U PLEJ-OFU ABA LIGE: To nije jedina promena pred POČETAK SEZONE
Košarka, Foto: Filip Plavčić

NOVA ODLUKA

6 TIMOVA U PLEJ-OFU ABA LIGE: To nije jedina promena pred POČETAK SEZONE

Skupština ABA lige j.t.d, održana 13.9.2021. godine preko Zoom aplikacije, donele je niz odluka i zaključaka u cilju nesmetanog početka sezone 2021/22, kao i daljeg jačanja i unapređenja takmičenja6

Objavljeno: 23:33h

Skupština ABA lige usvojila važne promene pred novu sezonu!

Važno saopštenje ABA lige u ponedeljak pred ponoć!

Pročitajte.

Skupština ABA lige j.t.d, održana 13.9.2021. godine preko Zoom aplikacije, donele je niz odluka i zaključaka u cilju nesmetanog početka sezone 2021/22, kao i daljeg jačanja i unapređenja takmičenja.

Skupština ABA lige j.t.d. usvojila je Propozicije takmičenja za sezonu 2021/22. Tom prilikom Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da se od sezone 2020/21 sva takmičenja pod njenom nadležnošću igraju po FIBA pravilima i istovremeno promenila sistem takmičenja u 1. ABA ligi.

Prema novom sistemu takmičenja u 1. ABA ligi u sezoni 2021/22 plasman u plej-of će ostvariti šest najbolje plasiranih ekipa iz ligaškog dela.

Dve prvoplasirane ekipe iz ligaškog dela, ostvariće direktan plasman u polufinale, dok će prestala četiri učesnika plej-ofa razigravati za plasman u polufinale.

Razigravanje za plasman u polufinale igraće se po sistemu 3-6, 4-5, u seriji na dve pobede. Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dve pobede, a finale na tri pobede.

Takođe, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da izađe u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomeri 9. kolo ABA lige, kako bi nacionalni timovi imali više vremena za pripremu obaveze u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Na kraju, Skupština ABA lige j.t.d. se zahvalila Saši Pavličiću Bekiću kome je 30.6.2021. godine istekao mandat na mestu Disciplinskog sudije ABA lige, na svemu što je uradio na razvoju ABA lige i poželela mu sreću u nastavku karijere.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.