NOVO POJAČANJE PARTIZANA NA SKENERU NBA LIGE: "Brz i spretan, zadivljuje dodavanjima, odličan 'kradljivac' lopti!"
Madar je opisan kao sjajan u odbrani "čovek na čoveka", Foto: Profimedia

nahvalili ga

NOVO POJAČANJE PARTIZANA NA SKENERU NBA LIGE: "Brz i spretan, zadivljuje dodavanjima, odličan 'kradljivac' lopti!"

Istaknut je i takmičarski duh Izraelca

Objavljeno:

Izraelac Jam Madar poslednje je pojačanje Partizana, koje bi trebalo da bude zalog za budućnost.

U pitanju je 20-godišnji plejmejker, jedan od najtalentovanijih u Izraelu, koji je prošle godine bio 47. pik na NBA draftu od strane Boston Seltiksa.

Madar u Partizan stiže iz Hapoela iz Tel Aviva za koji je prošle sezone prosečno beležio 17,1 poena uz 5,2 asistencije i 3 skoka po utakmici.

Evo kako su NBA analitičari procenili Madara, koji je zablistao na U20 Evrobasketu 2019. u timu sa Denijem Avdijom. - Madar je brz i spretan plejmejker koji zadivljuje svojim dodavanjima i kontrolom. Ima odličnu visinu za svoju poziciju (190cm) uz eksplozivnost i prostor za napredak. Brzo donosi odluke, ima sjajan pregled igre, vešto kontroliše loptu dok se kreće nisko i široko stopalima. Svojim sjajnim plejmejkerskim sposobnostima čini svoje saigrače boljim. Sjajan je asistent koji često iznenadi navijače brzim i inteligentnim dodavanjima - piše NBA.com. - Sposoban je da lako kreira šuteve zahvaljujući dobroj kombinaciji brzine i veštine. Ima repertoar od poludistance, koristi 'floutere', skok-šut i roling, a prodorom može lagano da položi loptu od table koristeći obe ruke. A ne plaši se jakog kontakta. Ima prostora da vremenom i sticanjem iskustva bude još konstantniji u šutu za tri poena.

Jam Madar
foto: Profimedia

Madar ima mnogo toga da ponudi i u defanzivnom delu igre.

- Ima vrlo brze i aktivne ruke, pa često krade lopte. Mora da ojača kako bi bio efikasniji u čuvanju snažnijih protivnika i da unapredi svoje defanzivno prisustvo na parketu - dodaje se u analizi uz podatak da je u sezoni 2019/2020, uoči drafta, ograničio svoje protivnike na 23 koša iz 9 šuteva sa distance. - Ima potencijal da bude odličan u odbrani 'čovek na čoveka' zahvaljujući svojoj hitrini, aktivnim rukama i takmičarskom duhu.

Madar je prošle sezone igrao i za seniorski tim Izraela, za koji je u kvalifikacijama za Evrobasket 2022. prosečno postizao 7,3 poena.

Tokom avgusta je igrao za Boston Seltikse u Letnjoj ligi gde je imao prosek od 4,7 poena uz 1,7 skokova i jednu asistenciju po utakmici.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.