KOŠARKAŠICE PALE NA FIBA RANG LISTI: Evropske šampionke na 9. poziciji!
Foto: EPA/Kiyoshi Ota

šteta

KOŠARKAŠICE PALE NA FIBA RANG LISTI: Evropske šampionke na 9. poziciji!

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država je nastavila dominaciju, ali se do drugog mesta popela Španija, iako je ostala bez odličja na dva uzastopna takmičenja

Objavljeno:

Košarkašice Srbije pale su za jedno mesto posle Olimpijskih igara u Tokiju

Nije ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspela da osvojio medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Poražena je najpre u polufinalu od selekcije SAD-a, a potom i od Francuske u borbi za bronzu. Posle olimpijskog turnira u Japanu osvežena je i FIBA rang lista, Amerikanke su učvrstile svoju poziciju na čelu, dok je Srbija pala na deveto mesto.

Selekcija Sjedinjenih Američkih Država je nastavila dominaciju, ali se do drugog mesta popela Španija, iako je ostala bez odličja na dva uzastopna takmičenja. Prekočile su Špankinje selekciju Australije, koja je treća ispred Kanade. Svoje pozicije zadržale su i Francuska i Belgija, dok su veliki skok napravile dve azijske reprezentacije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

Kina je došla do sedmog mesta, a dva je preskočila i reprezentacija Japana, koja je sada tik iznad Srbije.

Japanke su očekivano napredovale, s obzirom da su u Tokiju priredile iznenađenje pobedom nad Francuskinjama u polufinalu, te su se domogle srebrne olimpijske medalje. Kineskinje su sa druge strane pretrpele poraz upravo od naše reprezentacije u četvrtfinalu.

Listu 10 najboljih reprezentacija na planeti u ženskoj košarci kompletira Turska, koja je doživela pad od tri mesta.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.