MARINA IMA REŠENJE ZA ODLUČUJUĆE BORBE KOJE SLEDE: Sada je tema skupiti se i "izginuti" za svoju zemlju
Foto: Profimedia

mora bolje

MARINA IMA REŠENJE ZA ODLUČUJUĆE BORBE KOJE SLEDE: Sada je tema skupiti se i "izginuti" za svoju zemlju

Protivnik košarkašičama u četvrtfinalu biće poznat u ponedeljak popodne kada je na programu žreb za završnicu takmičenja

Objavljeno: 17:41h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u izuzetno teškoj utakmici Koreju i obezbedila plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju sa druge pozicije u A grupi.

- Mnogo smo loše odigrale, mnogo loše, bez fokusa i glave, već treću utakmicu zaredom i sada je tema skupiti se i "izginuti" za svoju zemlju. Bez ikakvih fraza, ili jesi ili nisi - rekla je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i zatim nastavila:

- Neverovatno je koliko je jak ovaj turnir, ne postoji ekipa koju možeš unapred da dobiješ. U Aziji se dešava nešto kada je u pitanju ženska košarka, strrahovito se napreduje. Ogromna je razlika u odnosu na Rio i s razlogom imamo ovako teško utakmice - izjavila je Marina Maljković.

- Teško je kada znaš šta te očekuje, živiš ovde, znaš kako fukcioniše, a igračice ne znaju - dodala je selektorka Srbije.

Marina Maljković
foto: Profimedia

- Tako je sa nama Evropljanima, mislimo neće baš 40 minuta da rade isto, ali hoće, videli smo i u drugim sportovima. Zato smo planirali prijateljske utakmice pre Olimpijskih igara, ali od toga nije bilo ništa - istakla je Maljković.

Kapitenka Srbije Jelena Bruks kaže da je na kraju rezultat najbitniji.

- Izvukli smo pobedu, ali mučili smo se mnogo, ušli smo u njihovo "ludilo", njihovu igru, brz tempo koji mi posle celog ovog napornog leta nismo mogli da ispratimo. Jurili smo se sa njima do kraja, a na kraju kad smo uradili šta je traženo došli smo do pobede. Neka nam ovo bude najgora utakmica na turniru. Da smo izgubile, pakovale bi se za kući, ali ne želimo još, ni sad, ni posle četvrtfinala. Želimo da idemo do kraja, ali to žele i drugi, to što smo šampioni Evrope to ne daje nikom ništa. Moramo da se fokusiramo na nas i našu igru. Sačekaćemo žreb i da se odmorimo do četvrtfinala - poručila je Bruks.

Protivnik naše reprezentacije biće poznat u ponedeljak popodne, posle poslednjeg meča grupne faze Australija - Portoriko i žreba četvrtfinala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.