ŠPANIJA JE DOBILA SRBIJU: Marina otkrila gde je pošlo PO ZLU
Foto: EPA / Kai Forsterling

idemo dalje, šta da se radi

ŠPANIJA JE DOBILA SRBIJU: Marina otkrila gde je pošlo PO ZLU

Srbija je danas u meču drugog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubila od Španije sa 70:85

Objavljeno:

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković, rekla je da je ključni razlog za poraz od Španije na Olimpijskim igrama bila loša igra njenog tima u drugom poluvremenu, uz procenu da su rivalke htele da se "osvete" za poraz na Evropskom prvenstvu.

Srbija je danas u meču drugog kola Grupe A na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubila od Španije sa 70:85.

"Nismo poštovale ono što smo se dogovorile u vezi sa našom odbranom, ali najviše u vezi sa napadom. Kao što sam rekla, imale smo veoma lošu reakciju u drugom poluvremenu na njihovu agresivnu odbranu", rekla je Maljković, preneo je sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Maljković je dodala da je Španija zasluženo pobedila, kao i da je igra tima Srbije u prvom delu bila dobra.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

"Shvatile smo i kako će one igrati protiv nas. I, kao što sam rekla, znale smo da će jako želeti 'osvetu' za poraz u Valensiji. Mi jednostavno nismo nastavile da igramo na taj način u drugom poluvremenu. Znale smo da će biti veoma agresivne u odbrani i da će pokušati da nas izguraju daleko od koša, da će igrati oko perimetra… U tome su i uspele, ali igrale smo veoma skromno", ocenila je ona.

Kapitenka reprezentacije Srbije, Jelena Bruks, rekla je da je uverena da košarkašice mogu bolje od ove igre, uz ocenu da su u prvom meču protiv Kanade imale sreće da nisu kažnjene za greške.

"Čestitam Španiji na sjajnoj utakmici. Boli nas kada vidimo ovakav rezultat, znamo da smo mnogo bolje od ovoga. Kao što je i selektorka rekla, samo smo u prvom poluvremenu poštovale naš plan utakmice, i možda tokom nekoliko minuta u nastavku… I to je bilo to. Kao što sam rekla i pre utakmice, protiv Kanade smo imale sreće i nismo kažnjene za naše greške", rekla je Bruks.

Ona je dodala da se znalo da će Španija hteti "revanš", ali je istakla da se turnir nastavlja dalje.

"Za par dana imamo veoma važnu utakmicu protiv Koreje. Moramo da učimo iz grešaka koje smo pravile u ovom meču i da se fokusiramo na naredni meč. Nadamo se plasmanu u četvrtfinale", zaključila je Bruks.

Srbija na tabeli Grupe A zauzima treće mesto s jednom pobedom i jednim porazom, a s istim učinkom na drugom mestu je Kanada, dok je Španija prva (2-0).

Plasman u četvrtfinale osiguraće po dve najbolje selekcije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Srbija naredni meč igra protiv Južne Koreje, u nedelju od 14.00 sati.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.