NIGERIJA BI MNOGIMA MOGLA DA POMRSI RAČUNE NA OI: Imaju čak 8 NBA igrača, VRH EKIPA!
Foto: Youtube / Printscreen

NA PAPIRU SU TOP

NIGERIJA BI MNOGIMA MOGLA DA POMRSI RAČUNE NA OI: Imaju čak 8 NBA igrača, VRH EKIPA!

Nijedna afrička reprezentacija nikada se nije primakla borbama za medalje na Olimpijskim igrama

Objavljeno:

Selektor Majk Braun saopštio konačan spisak putnika za Tokio.

Nijedna afrička reprezentacija nikada se nije primakla borbama za medalje na Olimpijskim igrama. Najbolje plasmane ostvarili su Centralnoafrička republika osvajanjem desetog mesta u Seulu 1988, što su ponovila Angola četiri godine kasnije u Barseloni i Nigerija u Londonu 212. godine.

Međutim, ceo Crni kontinent smatra da je došlo vreme da sadašnja selekcija Nigerije, sjajno vođena američkim trenerom Majkom Braunom, napravi ne samo iskorak više, nego i da se upiše u istoriju kao prvi afrički tim koji se popeo na olimpijsko postolje.

Sa strane gledajući, takva razmišljanja se čine prepotentnim. Ali ako se analiziraju pripremni mečevi u kojima su Nigerijci pobedili olimpijske šampione (SAD) i svetske vicešampione (Argentinu), kao i ekipa koju je izabrao Braun, u kojoj se nalaze čak osmorica aktivnih NBA igrača (doduše neki sa dvosmernim ugovorima), ne bi bilo iznenađenje da Tigrovi preko grupe u kojoj su sa Australijom, Nemačkom i Italijom stignu bar do četvrtfinala.

Konačan sastav Nigerije: Presižus Ačiuva (Majami / NBA), Kejleb Agada (Hapoel Ber Ševa / Izrael), Obi Emegano (Fuenlabrada / Španija), Šimezi Metu (Sakramento / NBA), Džordan Nvora (Milvoki / NBA), Džalil Okafor (Detroit / NBA), Džoš Okogi (Minesota / NBA), Stenli Okoje (Saragosa / Španija), Čikezije Okpala (Majami / NBA), Olumije Oni (Juta / NBA), Ekpe Judo (Virrtus Bolonja / Italija), Gebrijel Vinsent (Majami / NBA).

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.