SKARIOLO VODI U TOKIO NAJBOLJE ŠTO IMA: Sa ovim igračima zlato je imperativ!
Foto: Dado Đilas

neka im je sa srećom

SKARIOLO VODI U TOKIO NAJBOLJE ŠTO IMA: Sa ovim igračima zlato je imperativ!

Protivnici Španije u grupnoj fazi olimpijskog turnira biće Japan, Argentina i Slovenija

Objavljeno:

Svetski prvak u najjačem sastavu ide po medalju na Olimpijskim igrama. I to po zlato. Da, izgubio je u kontrolnoj utakmici od Sjedinjenih Američkih Država u projektovanom finalu turnira u Tokiju, ali kako je selekcija Grega Popoviča pokazala ranjivost, tako i tim Serđa Skariola može da se nada visokom plasmanu na centralnom sportskom događaju ove godine.

Posebno posle objavljivanja završnog spiska reprezentacije za Igre u Tokiju. Skariolo je saopštio na koje košarkaše računa, a uzbuđenje nacije povećano je usled saznanja da se na njemu nalazi i Huančo Ernangomez. Krilnom igraču Minesote stradalo je rame 8. jula na prijateljskoj utakmici sa Francuskom u Malagi, da bi posle detaljnih lekarskih pregleda i konsulatacija sa klubom odlučeno da bude deo državnog tima i pomogne mu da stigne do visokog plasmana.

Košarkaška reprezentacija Španije, Mark Gasol
foto: Dado Đilas

Crvenu furiju će na igrama u Tokiju predstavljati: Pau Gasol, Rudi Fernandez, Sergio Rodrigez, Riki Rubio, Viktor Klaver, Mark Gasol, Vili Ernangomez, Usman Garuba, Alberto Abalde, Aleks Abrines, Serhio Ljulj i Huančo Ernangomez.

Sve najbolje što Španija ima. Sa spiska je ispao Pjer Oriola, ali se donekle i očekivalo da Barselonin centar ne putuje u Tokio, ako se ima u vidu snažna konkurencija pod košem.

Protivnici Španije u grupnoj fazi olimpijskog turnira biće Japan, Argentina i Slovenija.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.