MILVOKI DO BREJKA U FINIKSU U NAJBOLJEM MEČU SERIJE: Baksi su SVE pogađali, Bukeru opet ne vredi 40 poena! (VIDEO)
Foto: Profimedia

nba finale

MILVOKI DO BREJKA U FINIKSU U NAJBOLJEM MEČU SERIJE: Baksi su SVE pogađali, Bukeru opet ne vredi 40 poena! (VIDEO)

U finišu je prvi junak utakmice, Holidej, oteo loptu Bukeru i u kontri za zakucavanje pod faulom proigrao Janisa

Objavljeno:

Milvoki je pobedio Finiks u gostima 123:119 i tako napravio brejk i poveo 3:2 u pobedama u finalnoj seriji plejofa NBA lige.

Baksi su gubili 0:2 posle prva dva meča u Arizoni, a preokret su napravili i u samoj petoj utakmici serije, koja je bila dramatičnija čak i od prethodne.

Gubili su 16 poena posle prve četvrtine (37:21), a onda ih je šut krenuo nestvarno. Za samo tri minuta druge deonice stigli su prednost Sansa, a do poluvremena je i prestigli.

U trećoj četvrtini su tek ubacivali u koš sve što bi bacili ka njemu. A kako je meč odmicao, Janis Adetokumbo (32 poena, devet skokova, šest asistencija) se pridruživao fenomenalnim Krisu Midltonu (29 poena, sedam skokova, pet dodavanja) i Džruu Holideju (27 poena, 13 asistencija).

Finiks je u igri opet držao sjajni Devin Buker (40 poena - drugi put zaredom bar 40), a pratili su ga donekle Kris Pol (21 poen, 11 dodavanja) i Diandre Ejton (20 poena, 10 skokova).

Kris Midlton, Janis Adetokumbo, Milvoki Baks, Pi Džej Taker, Džru Holidej, Devin Buker
foto: Profimedia

Prednost Milvokija je tokom četvrte deonice narasla do 14 poena, a samo u drugoj i trećoj četvrtini su postigli 79 poena! Onda ih je konačno stao šut, a Sansi uz posle promašenih bacanja Antetokunmpa imali čak napad za vođstvo u poslednjih 20 sekundi (119:120).

Ipak, tada je prvi junak najbolje utakmice u seriji, Holidej, oteo loptu Bukeru i u kontri za zakucavanje pod faulom proigrao Janisa. Pol je napravio nepotreban faul, Grk promašio dodatno bacanje, ali je lopa posle odbitka stigla u ruke Midltona koji je pogađanjem drugog bacanja stavio tačku na meč.

Oba tima su i za tri i za dva poena i uopšte iz igre šutirala preko 50% (Sansi za tri čak 61.9%), ali domaćinu odlična statistika nije pomogla - kao ni u prethodnom meču serije.

Baksi će na svom parketu u 3 ujutro u sredu imati priliku da završe posao i stignu do druge titule NBA prvaka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.