SELEKTOR KOŠARKAŠA HRVATSKE GOVORIO O POJAČANJU PARTIZANA: "Godišnja plata Pantera je kao budžet tri naša kluba"!
Foto: Beta

pomenuo

SELEKTOR KOŠARKAŠA HRVATSKE GOVORIO O POJAČANJU PARTIZANA: "Godišnja plata Pantera je kao budžet tri naša kluba"!

Hrvatska nije uspela da se plasira na Igre u Tokio, pošto je u Splitu doživela poraze od Brazila i Nemačke

Objavljeno:

Selektor košarkaša Hrvatske Veljko Mršić govorio je o stanju u tamošnjoj košarci, ali i reprezentaciji.

On ističe između ostalog i zaostajanje klubova finansijskom smislu u odnosu na one iz komšijskih zemalja, koje nisu deo Evropske unije.

- Naši klubovi su u finansijskom zaostatku u odnosu na regionalnu konkurenciju. Pa jedan Mornar iz Bara ima proračun kao tri naša kluba zajedno. Pa pogledajte vi samo koga je doveo Partizan, Zeka Lideja i Kevina Pantera, obojicu iz Milana. A taj Panter, koliko čujem, košta 1,2 miliona evra godišnje, a naša tri vodeća kluba, Split, Cibona i Zadar, imaju zbirni budžet od 1,5 miliona eura. Ili pak dvojica Igokeinih Amerikanaca, Klemons i Karmajkl, vrede koliko i celi budžet Zadra. S porezom kao članice Evropske unije nama je teško konkurisati zemljama u okruženju koje nisu u EU - rekao je Mršić za "Jutarnji".

Mršić do 2022. godine neće voditi nijedan klub i fokusiraće se na nacionalni tim, kog očekuju kvalifikacije za Mundobasket.

- U Hrvatskom košarkaškom savezu insistirali su da budem samo na klupi reprezentacije jer pred nama su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Biće to iscrpljujuća sezona i doći će do promena u ekipi koja će kvalifikacije igrati. Neki igrači koji su bili jako bitni u prošlim kvalifikacijama, zbog godina ili pak statusa u svojim klubovima više neće biti na dispoziciji pa će trebati reprezentaciju pomladiti - dodao je on.

Hrvatska nije uspela da se plasira na Igre u Tokio, pošto je u Splitu doživela poraze od Brazila i Nemačke.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.