LEGENDARNI KOŠARKAŠ PARTIZANA ZAVRŠIO KARIJERU: Odmah će iz patika uskočiti u cipele!
Foto: News01/Dado Đilas

već je našao novi posao

LEGENDARNI KOŠARKAŠ PARTIZANA ZAVRŠIO KARIJERU: Odmah će iz patika uskočiti u cipele!

Tepić je istakao da posle odluke da završi igračku karijeru, nije morao mnogo da razmišlja o predlogu da ostane u Megi na novoj poziciji

Objavljeno: 17:43h

Košarkaš Mege i bivši reprezentativac Srbije Milenko Tepić završio je igračku karijeru.

Kako je saopšteno iz kluba, Tepić će ostati u Megi na poziciji tim menadžera ekipe.

Generalni menadžer Mege Goran Ćakić je u ime kluba istakao da mu je veoma drago što je Tepić izabrao da ostane u klubu po završetku igračke karijere.

- Milenko je ove sezone ne samo igrački, već i svojim savetima i iskustvom, puno doprineo odličnim rezultatima i individualnom napretku igrača i veoma nam je drago što će nastaviti da bude deo kluba. Čestitamo mu na sjajnoj igračkoj karijeri, sigurni smo da će se kao neko ko je već upoznat sa sistemom Mege brzo uklopiti u novu ulogu i biti ništa manje uspešan - izjavio je Ćakić za klupski sajt.

Filip Petrušev, Milenko Tepić, KK Mega
foto: aba-liga.com

Tepić je istakao da posle odluke da završi igračku karijeru, nije morao mnogo da razmišlja o predlogu da ostane u Megi na novoj poziciji.

- Samu odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila ostanem u klubu na poziciji Tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku. Verujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene - izjavio je Tepić.

Tepić je rođen 27. februara 1987. godine u Novom Sadu i u bogatoj igračkoj karijeri je pored Mege, nastupao još za Vojvodinu, Partizan (u dva navrata), Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvos Ritas, PAOK (u dva navrata), Orlandinu, Brindizi, Vareze i Iraklis.

Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu 2011. godine uz dve titule u Grčkoj dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća).

Osvojio je i četiri zlata na Evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama a sa prvim timom Srbije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj.

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.