JEZIVA POVREDA HRVATA! Šarić će DUGO odsustvovati sa parketa
Foto: Profimedia

šteta

JEZIVA POVREDA HRVATA! Šarić će DUGO odsustvovati sa parketa

U NBA je stigao 2016. godine, iako ga je dve godine ranije Orlando birao kao 12. pika na draftu

Objavljeno:

Nema kraja povredama. Došli smo do samog kraja sezone, u velikom finalu se sastaju Finiks i Milvoki (Sansi vode 1:0), a ostatak serije će propustiti košarkaš tima iz Arizone Dario Šarić. Iako iz kluba nije precizirano kolika pauza ga čeka, jasno je da će zbog kidanja prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena hrvatski košarkaš morati na dužu pauzu.

Pri doskoku posle jednog prodora Šarić je nezgodno stao. Nastavio je da se bori za loptu, ali je posle prosleđenog pasa počeo da šepa. Ubrzo je napustio igru, šepao je do tunela, a onda je uz pomoć članova stručnog štaba otišao do svlačionice.

Nije imao Šarić ulogu od ključne važnosti u istorijskoj sezoni Finiksa, ali je bio važan faktor, posebno zbog slabe rotacije na unutrašnjim pozicijama. Bivši košarkaš Cibone i Efesa je u plej-ofu beležio 4,8 poena i 2,6 skoka po nastupu, a sada će njegove minute između sebe podeliti Tori Kreg i Frenk Kaminski.

U NBA je stigao 2016. godine, iako ga je dve godine ranije Orlando birao kao 12. pika na draftu. Na kraju nije ni zaigrao za Medžik, prosleđen je Filadelfiji, u kojoj je proveo dve sezone, pre trejda u Minesotu. Posle Mineapolisa preselio se u Finiks, gde se sasvim dobro snašao. Pred početak tekuće sezone je parafirao trogodišnju saradnju sa Sansima, tešku 27.000.000 dolara.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.