RAĐA SUROV: ABA liga je NAD***VANJE ko ima više para - POGLEDAJTE ZVEZDU I PARTIZAN!
Foto: AP/Elise Amendola

Opleo

RAĐA SUROV: ABA liga je NAD***VANJE ko ima više para - POGLEDAJTE ZVEZDU I PARTIZAN!

I sada svi nas prozivaju, a mi u reprezentaciji imamo igrače koji su 11 meseci u klubovima, s nama tek mesec dana

Objavljeno:

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa dao je burnu izjavu u svojoj zemlji.

- Meni zaista nije jasno kako su sve tri reprezentacija protiv kojih smo igrali, dakle, Brazil, Tunis i Nemačka bile agresivnije od nas. Shvatam da je Babo (Bogdanović prim. aut) došao dva dana pre turnira, Žižić sedam, Hezonja deset, znam da je to sve jako teško uigrati, ali postoje neki principi. Ne, nije mi jasno da nije bilo agresivnosti, ali ne bih voleo da se prepucavam s Mršićem preko novina, to nema smisla - počeo je Rađa intervju za Sportske novosti.

I brzo prešao, na kako je naglasio, dublji problem.

- Generalno, to je ta ABA liga, to nad***vanje ko ima više para i ko će kupiti više stranaca od najboljih, Partizana, Zvezde, Budućnosti, Cedevite Olimpije. I onda se igrači ne mogu razvijati, tu sve umire. Evo, niti Srbi nisu na Igrama - objasnio je.

Hrvatski klubovi nemaju toliko novca.

- Ti ne možeš u ovom trenutku da objasniš jednom Zadru, Ciboni ili Splitu da ta ABA liga ne koristi nacionalnim interesima, nacionalnom prvenstvu. I sada svi nas prozivaju, a mi u reprezentaciji imamo igrače koji su 11 meseci u klubovima, s nama tek mesec dana. Kog mladog igrača su ti klubovi izbacili - pita se Rađa, predsednik Stručnog saveza KS Hrvatske.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.