OLIMPIJAKOS ŽELI IGRAČA ZVEZDE: Zvezda bi u slučaju transfera DOBILA OBEŠTEĆENJE
Foto: Starsport©

SPEKULACIJE

OLIMPIJAKOS ŽELI IGRAČA ZVEZDE: Zvezda bi u slučaju transfera DOBILA OBEŠTEĆENJE

Dobrić sa Crvenom zvezdom ima ugovor na još godinu dana, što znači da bi zainteresovani klubovi morali da plate obeštećenje u slučaju da zaista žele da ga angažuju

Objavljeno:

Odlične igre u drugoj polovini prošle sezone, ali i činjenica da je među retkima koji su opravdali očekivanja nacije u neuspešno završenim kvalifikacijama za Olimpijske igre podigle su vrednost Ognjena Dobrića na košarkaškom tržištu.

Najboljem igraču Crvene zvezde nije se dalo da oseti atmosferu najveće sportske svetkovine u Tokiju, ali to ne znači da mu leto neće biti zanimljivo. Naime, posle interesovanja Barselone, za levorukog šutera iz Knina interesovanje je pokazao Olimpijakos.

Prema tvrdnjama lista Fos, Dobrić se nalazi u krugu kandidata za poziciju prvog šutera. Lista kandidata kod Jorgosa Barcokasa je poduža i na njoj se nalaze evroligaški košarkaši Ostin Holins, Nik Vajler Beb, Darun Hilijard, Tajler Dorsi, te Ajzea Kordinije iz Nantera.

Srpski reprezentativac odigrao je pod komandom Dejana Radonjića najbolju sezonu dosadašnje karijere u kojoj je beležio 8,3 poena na 45,6 odsto za tri, s tim što je njegova statistika značajno skočila od momenta kada je došlo do smene trenera na Malom Kalemegdanu.

Dobrić sa Crvenom zvezdom ima ugovor na još godinu dana, što znači da bi zainteresovani klubovi morali da plate obeštećenje u slučaju da zaista žele da ga angažuju.

Što se ostalih igrača tiče, Holins je poslednje dve sezone proveo u Zenitu gde je prošlu sezonu završio sa 8,2 poena na 37 odsto za tri, Vajler Beb je u dresu Bajerna imao 6,3 poena uz 34 odsto sa distance, dok je Hilijard kao igrač moskovskog CSKA imao 8,7 poena i 32,7 odsto van linije 6,75 metara. Kordinije je bio najbolji igrač Nantera gde je u Evrokupu tokom poslednje dve godine beležio prosečno 14,6 poena. Prošle sezone drastično je popravio šut i bio na 44,9 odsto sa distance, zbog čega je privukao pažnju drugih klubova.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.