ITALIJANI PRESREĆNI NAKON VELIKE POBEDE: "Sad je vreme da proslavimo i da se spremamo za Olimpijske igre"!
Foto: Starsport

očekivano

ITALIJANI PRESREĆNI NAKON VELIKE POBEDE: "Sad je vreme da proslavimo i da se spremamo za Olimpijske igre"!

Italijani su posle 17 godina uspeli da se izbore za mesto na Olimpijskim igrama

Objavljeno:

Srbija je slovila za favorita na kvalifikacijama u Beogradu, ali je u finalu poražena od Italije 95:102.

Italijani su posle 17 godina uspeli da se izbore za mesto na Olimpijskim igrama.

Selektor Azura Romeo Saketi istakao je da je presrećan zbog plasmana na Olimpijske igre i da je zadovoljan što su njegovi igrači igrali sa tolikom radošću.

- Igrali smo intenzivno u odbrani u prvom poluvremenu, a oni su imali mnogo opcija u napadu, postigli smo 50% šuteva za tri poena pre pauze. Mučili smo se u nastavku kada su oni uspeli da realizuju nekoliko napada u nizu, ali smo ostali fokusirani i završili smo utakmicu. Možda nam je Micićeva povreda pomogla jer je on sjajan igrač, ali sam srećan jer su moji igrači bili fokusirani, igrali su sa radošću, to je važno, a pobeda je došla kao posledica toga.

Akile Polonara (22 poena, 12 skokova) je istakao:

- Odigrali smo sjajnu utakmicu, posebno u odbrani, a potom smo pogađali u napadu. Posle prvog poluvremena smo imali plus 12, treću četvrtinu smo započeli sa pravim pristupom, veoma agresivno, energično, u napadu smo odigrali sjajnu utakmicu. Srećni smo jer posle 17 godina igramo Olimpijske igre.

Kapiten Azura Nikolo Meli pre pet godina je bio deo tima koji nije uspeo da se kvalifikuje za Igre u Riju, ali je presrećan što će se naći u Tokiju:

- Ovaj tim je nadoknadio ono što nismo uspeli pre pet godina, mnogi od nas ne shvataju šta su zapravo postigli. Bila je ovo savršena utakmica, igrali smo intenzivno u napadu i odbrani, nekolicina igrača je odigrala neverovatno, vodili su nas do pobede. Ali svi, čak i mi koji nismo igrali toliko, posložili su svoju ciglu u građenju zida i pobedili smo Srbiju u Srbiji, to je neverovatno. Idemo na Olimpijske igre, rekao sam prvog dana da imamo šansu, pošto se ovaj tim ne plaši nikoga, iako sve poštujemo, ali iskoristili smo svoju priliku, sada je vreme da proslavimo, uživamo i spremimo se za Olimpijske igre.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.