Evroliga menja format takmičenja! Kako to utiče na klubove iz Srbije?

samo za moćne i bogate

Evroliga menja format takmičenja! Kako to utiče na klubove iz Srbije?

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bartomeu izjavio je da postoju mogućnost da se već naredne godine promeni format najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja
Objavljeno:

Priča o novom formatu Evrolige sve više dobija na značaju. Nakon nekih najava, prvi čovek najkvalitetnijeg klupskog takmičenja je trenutno na turneji po Evropi, a njegova izjava koju je dao medijima u Grčkoj i Izraelu samo potvrđuju priču o novom sistemu takmičenja. - Ono što je tačno je da sa klubovima razgovaramo od juna 2011. godine. Naš cilj je da Evroliga i postane prava liga. I sadašnji sistem je promena TOP 16 faze u dve grupe po osam klubova je bio korak ka tome. To je jednostavno evolucija i ništa više od toga. I bolje je da se sve to dogodi pre, a ne kasnije. Takmičenje sa 24 klubova bi učinilo gotovo nemogućim održavanjem nacionalnih liga, a njih moramo da zašititimo. Srbija ostaje bez kluba u Evroligi? Bodiroga jedan od krivaca za to!

Saša Pavlić Koky
- Jednostavno, nema termina. Iako je još rano da razgovaramo o novom sistemu, jasno je da bi već od sledeće godine on mogao da bude promenjen. Pokušavamo da definišemo detalje , pošto promen sa 24 na 16 nije laka. Moramo da obavimo razgovore sa svim akcionarima Evrolige, da saslušamo njihovo mišljenje, pošto na kraju krajeva, oni su ti koji se pitaju.
Ukoliko dođe do promene formata, nema sumnje da klubovi iz ABA ne bi imali direktnog učesnika, već bi morali kroz kvalifikacije da se bore za nastup u Evroligi. Ne zna se kako bi te kvalifikacije izgledale, ali je neki radni predlog da četiri grupe bude raspoređeno osam timova. Ipak, ono što nas sigurno zanima jeste da je planirano da što se tiče našeg regiona svi klubovi igraju kvalifikacije. (Espreso.co.rs/Izvor: Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.