OVO BI NEKO TREBAO DA PROČITA: Dončić - Oduvek mi je bila čast da igram za Sloveniju!!!
Foto: AP Lefteris Pitarakis

spskog je porekla

OVO BI NEKO TREBAO DA PROČITA: Dončić - Oduvek mi je bila čast da igram za Sloveniju!!!

Luka je svestan da ima veliki pritisak nakon sjajne sezone u Dalasu

Objavljeno: 11:52h

Posle četiri godine Luka Dončić obući će dres sa nacionalnim grbom. Vreme je da nova NBA zvezda ostavi novi trag igrajući za nacionalni tim.

Dončić je napravio kratak odmor od sedam dana, a zatim se priključio selekciji Slovenije. Kaže da se oseća veoma dobro i da je spreman za izazove koji slede.

- Oduvek mi je bila čast da igram za Sloveniju. Naročito sa momcima kakve imamo. Nisam trenirao jednu nedelju. Za sada se još zagrevam, ali to nije važno. Biću spreman za kvalifikacije - rekao je Dončić.

Dodaje da je atmosfera u svlačionici veoma dobra, ali da je na njemu veliki pritisak nakon sjajne sezone u Dalasu. Od njega se, iako mlad, očekuje da bude vođa.

Luka Dončić
foto: EPA/John G Mabanglo

- Promenilo se dosta toga, ali u timu imamo druge vođe. Edo Murić, Klemen Prepelič, Jaka Blažič... Stvari su se promenile, uglavnom zato što Gorana nema. Moram da radim na tome da budem bolji vođa - dodao je Luka.

Zaključuje da sa Dalasom još ništa nije konkretno dogovorio, ali ističe da je sa njima u konstantnom kontaktu.

- Još uvek ništa nisam uradio u NBA ligi. Moj cilj je titula, ali još uvek je dugačak put do toga. U kontaktu sam sa Dalasom, ali nemam nikakvih obaveza - zaključio je Dončić.

Sloveniju očekuje kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre koji se igra u Kaunasu, a rivali u grupi Dončiću i ekipi su reprezentacije Poljske i Angole.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.