TROFEJNI TRENER BRANI JOKIĆA: Njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa
Foto: Fonetepa

pravo u metu

TROFEJNI TRENER BRANI JOKIĆA: Njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa

I u njegovo vreme bilo je otkaza

Objavljeno:

Poslednji selektor koji je našoj zemlji doneo zlatnu medalju na velikom takmičenju u košarci, Svetislav Pešić prokomentarisao je odluku Nikole Jokića da ovog leta ne igra za nacionalni tim.

I u njegovo vreme bilo je otkaza, s obzirom da Vlade Divac nije igrao na Evropskom prvenstvu, a sa malim kašnjenjem se priključio pripremama za Svetsko prvenstvo 2002. u Indijanapolisu.

Kada je reč o Nikoli Jokiću trofejni stručnjak spušta loptu na zemlju.

- Sada su se svi kao iznenadili, ali ja nisam kada je objavio da ne može da igra. Vidim da su gotovo svi pali u „nesvest“ zbog toga, a Jokić je samo doneo jednu logičnu odluku za respekt – kaže Pešić za Sport klub.

Ne dozvoljavajući potpitanja, u dahu nastavlja:

- Očekivao sam ovako nešto s obzirom da je odigrao „duplu“ sezonu. Onu koju je sasekla korona, ali je NBA prvenstvo prošle godine, ipak, okončano u epidemiološkim balonima. Onda su, skoro bez pauze, ušli u tekuću sezonu, u kojoj je trenutno na programu plej of. Jokić je, pri tom, više nego zasluženo poneo naslov MVP lige, ali mu to nije palo s neba, već je morao krvavo to da zaradi. Mislim da se radi o velikoj iscrpljenosti, a da ne spominjem mogućnost da se povredi, ako se dovoljno ne odmori - izjavio je Svetislav Pešić.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Popularni Kari smatra da se Nikola Jokić mnogo fizički i mentalno istrošio u skoro dve spojene NBA sezone.

- On je vrhunski igrač, ne samo zbog toga što je proglašen najkorisnijim u NBA ligi, već što je prvi košarkaš selekcije Srbije. Nije on tamo neka zamena, koja će da uskače sa klupe. E, baš zato što je broj jedan, oseća ogromnu odgovornost, a praktično nije spreman da bi pomogao nacionalnom timu. Onako kako se to očekuje od nekog ko je „naj“. U tom slučaju bi morao da bude sto odsto spreman, a on to nije sigurno u ovom trenutku. Mnogo se fizički i mentalno istrošio u skoro dve spojene NBA sezone, jer je vukao Denver.

Pešić smatra da za Srbiju možda i nije loše što Jokić neće igrati.

- Jokić je izvanredan dečko, sa ponašanjem na nivou, plus skroman, pa mu se javlja odgovornost i za sebe, ali i tim. Ne može sebi da dopusti da igra za Srbiju nedovoljno spreman, svestan kakva su očekivanja. Zbog toga njegova odluka ne bi trebalo nikoga da pogađa. Sviđa mi se kako je kapiten Miloš Teodosić to formulisao: “Igraće Nikola još mnogo godina za Srbiju.“ U potpunosti se slažem. A ovoga puta, neka malo odmori telo – poručio je Pešić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.