NI PLUS 26 NIJE DOVOLJNO: Atlanta režirala veliki preokret za vođstvo u seriji - Bogdanovićev prosek!
Foto: EPA/Justin Lane

NBA

NI PLUS 26 NIJE DOVOLJNO: Atlanta režirala veliki preokret za vođstvo u seriji - Bogdanovićev prosek!

Najefikasniji u ovom neverovatnom preokretu Atlante bili su Tre Jang sa 39 i Kolins sa 19 poena i 11 skokova

Objavljeno:

Atlanta Hoksi preokrenuli su u seriji protiv Filadelfije 109:106 i sada su na korak od finala.

Ova utakmica će ostati zabeležena po tome da srpskog asaBogdana Bogdanovića nije hteo šut, pa je me završio sa skromnih šest poena, ali i podatku da je Atlanta u jednom momentu gubila čak 26 razlike, ali je na kraju stigla do trijumfa.

Filadelfija je fenomenalno odigrala prvo poluvreme. Na krilima brutalnog Džoela Embida Seventisiksersi su držali čas košarke Atlanti, Embid je u prvoj deonici ubacio 17 poena, a Fila samo u prvoj deonici čak 38 poena. Atlanta je uspevala da odgovori najviše i jedino preko Treja Janga, dok mu je donekle pomagao Danilo Galinari, što se pokazalo kao nedovoljno u prve dve deonice.

Kao što je Atlanta dominirala u prvom poluvremenu prvog duela ove serije, tako je Filadelfija lagano došla do preko 20 poena prednosti. Domaćin je pružio sjajnu odbranu u drugoj deonici i sveo protivnika u tom delu na 16 datih poena. Atlanta nije mogla da se sastavi, odigrala je jedno od najlošijih poluvremena u čitavoj sezoni, ne samo u plej-ofu. Embid je bio nerešiva enigma, a Jang nije dobio pravu podršku.

Međutim, malo po malo Atlanta je uspevala da uhvati nit utakmice, propustila je prvi voz na početku poslednje deonice, ali je kasnije iskoristila minuse u igri domaćeg tima i uspela da preokrene u poslednjih minut i po.

Najefikasniji u ovom neverovatnom preokretu Atlante bili su Tre Jang sa 39 i Kolins sa 19 poena i 11 skokova. Sa druge strane blistali su Džoel Embid sa 37 poena i 13 skokova i Set Kari sa 36 poena i sedam skokova.

(Espreso/Mozzart Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.