KOKOŠKOV I TEODOSIĆ PRED NAPAD NA OLIMPIJSKE IGRE: Dotakli su se svih gorućih tema! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso

kreće uskoro

KOKOŠKOV I TEODOSIĆ PRED NAPAD NA OLIMPIJSKE IGRE: Dotakli su se svih gorućih tema! (FOTO) (VIDEO)

Pored Jokića, ni Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić neće biti u timu

Objavljeno: 16:03h

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov izjavio je danas da će pričati sa centrom Nikolom Jokićem i da se nada da će igrati za nacionalni tim.

Jokić je ranije danas saopštio da neće igrati za Srbiju ovog leta.

"Moj zadatak je da budem u kontaku sa igračima. Nikola je veliki ambasador srpske košarke i sporta. Moramo da budem ponosni na ono što je uradio. Nije mi svejedno što ne igra, moja želja je bila da igra. Čuću se sa Nikolom, imaćemo direktan razgovor. Nadam se će biti tu, ako ne imamo ostale momke", rekao je Kokoškov na konferenciji za medije.

Pored Jokića, ni Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić neće biti u timu.

"Pokuševski želi da se posveti svojoj fizičkoj pripremi. Žao mi je, jer bi nam Pokuševski značio svojim talentom. Smailagić takođe, i želim im sve najbolje", rekao je Kokoškov.

Kapiten Miloš Teodosić kaže da Jokićeva odluka treba da se poštuje, kakva god bila.

"Čestitam mu na svemu što je uradio. Ako je informacija tačna, ako ne bude s nama biće orgoman minus za ekipu, biće nam svima žao. Njegova je oduka i treba da je poštujemo. Jokić je jedno takmičenje propustio za reprezentaciju. Na njega reprezentacija računa u narednih 10 godina. Nije ni njemu lako da donese odluku, a ni nama da je prihvatimo", rekao je Tedosić.

"Vrlo specifičcna situacija. Radujemo se što možemo da igramo košarku, Dosta improvizacija, moram da budem fleksibilan u donošenju nekih odluka. U prvim danima smo imali nekoliko igrača. Ono što je bitno imamo pozitivnu energiju. Idemo od dana do dana. Nema vremena, nemamo bazične pripreme. Nema kukanja, momci su pravi na trenzima, Uvek ćemo dati sve od sebe. Maksimalno su motivi sani, cilj je da se kvalifikujemo za OI", rekao je Kokoškov na konferenciji za medije pred predstojeći kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

Kapiten Miloš Teodisić istakao je da tim koncentrisan na cilj.

"Krenule su atipične pripreme, nismo ni kompletni, ali to nisu opravdanja. Znamo zašto smo došli, a to je odlazak na OI. Na to smo fokusirani, a sve probleme ćemo rešavati u hodu", rekao je Tedosić.

Centar Boban Marjanović kaže da su svi spremni za ono što ih očekuje.

"Mislim da smo nastupili profesionalno svakog momeneta, momci su sve shvatili ozbiljno, Tu smo da odradimo posao kako treba", rekao je Marjanović.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić rekao je da je ponosan što je kvalifkacioni turnir ostao u Beogradu i da je zhavalan drzavi što je u tome uspela.

"Ciljevi su visoki, to je da se plasiramo na OI. Primpreme idu kako treba, odvijaju se po planu. Imaćemo informaciju o tome koliko će publike biti", rekao je Bolić.

Pre kvalifikacionog turnira košarkaši će igrati prijateljski turnir Akropolis kup od 18. do 20. juna.

U Atini će igrati Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

Pored Nikole Jokića, Alena Smailagića i Alekseja Pokuševskog, koji neće igrati za nacionalni tim ovog leta, na spisku za Grčku nema povređenih Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića, Marka Gudurića, Ognjena Jaramaza, Vasilija Micića, Vladimira Lučića i Nikole Kalinića koji su dobili odmor, kao ni Bogdana Bogdanovića koji nije završio sezonu u NBA ligi, dok će se Nikola Milutinov priključiti timu u Atini.

Akropolis kup će propustiti i kapiten Teodosić, kako bi se odmaran priključio ekipi pred start kvalifkacija za OI.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.